Farø Broløb lukker Storstrømsbroen og afspærrer motorvej

Der er god grund til at orientere sig om den trafikale situation i den sydlige del af Sjælland lørdag. Både veje og broer bliver afspærret i forbindelse med Farø Broløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver lidt af en trafikal udfordring, når flere tusind mennesker lørdag kommer til at løbe, cykle og rulle over Farøbroerne i det store motionsløb. Derfor er det som bilist nok også en god idé at tjekke den trafikale situation på lørdag – en del veje kommer nemlig til at blive lukket i forbindelse med løbet.

Blandt andet vil Storstrømsroen være spærret i tidsrummet fra 9-12, oplyser vejdirektoratet i en pressemeddelelse, som også opfodrer bilisterne til at følge med i trafikmeldingerne på dagen. Du kan følge det hele her.

Motionsløbet afholdes i anledning af Farøbroernes 30 års fødselsdag, og de mange sportsaktiviteter medfører en del restriktioner for bilisterne. I tidsrummet cirka fra klokken 08 til 16 er broens vestlige side reserveret til løbet, mens broens østlige halvdel er farbar med et spor i hver retning.

Sidste mulige afkørsel på Sjælland bliver derfor nummer 40 og den første mulige afkørsel på Falster er afkørsel 44. Trafikanter fra Farø og Vordingborg der skal sydpå skal være opmærksom på forlænget rejsetid som følge af omkørsel via frakørsel  40.

En lang række veje vil også være lukket lørdag, blandt andet Gåbensevej, Baunehøjen og Nr. Vedbyvej i Nørre Alslev på Falster.

Det er Guldborgsund og Vordingborg Kommune, der afvikler løbet sammen. I år er det nye på programmet blandt andet, at deltagerne også får mulighed for at løbe et marathon.

 Du kan orientere dig om de mange ændringer i trafikken på Farø Broløbets hjemmesiden her