Far nægter ethvert kendskab til søns rolle i stor narkosalg

Torsdag fortsatte retssagen mod en 25-årig formodede bagmand i sydsjællandsk narkosag ved Retten i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg vil gerne have, du fjerner noget herfra. Jeg kan ikke gå med den på gaden, hvis du forstår.

Den 31. oktober sidste år ringede en 25-årig mand til sin far og bad ham om at køre til en adresse for at fjerne en genstand.

- Jeg behøver ikke sige hvor, vel? fortsætter sønnen.

- Nej, jeg kommer, svarer faren.

Samtalen bliver torsdag spillet af anklager Skipper Pelle Falsled i retssal A i Retten i Nykøbing Falster.

Her sidder sønnen på anklagebænken som tiltalt for at være en af to hovedbagmænd i en omfattende narkosag fra Sydsjælland sidste år, hvor der blandt andet blev solgt stoffer fra en parkeringsplads i Vordingborg.

Salget er en del af en sag, der ifølge anklagemyndigheden strakte sig fra april til november sidste år, blev organiseret fra flere adresser i Vordingborg og Jungshoved og drejer sig om knap 71 kilo hash, 1,1 kilo kokain og 900 gram amfetamin.

Ifølge anklagemyndigheden skulle faren have hentet et jagtgevær for sin søn, som befandt sig i en kælder i et hus på Københavnsvej i Vordingborg. Kælderen fungerede som et af flere opholdssteder, og det var her, en 24-årig mand i timevis blev udsat for vold, fordi han skyldte narkopenge. 

Kender intet til narkosalg

Tilbage i maj blev faren ved samme byret idømt tre års fængsel for at have hentet og dernæst opbevaret jagtgeværet og derudover være i besiddelse af en salonriffel, ammunition og 43 æsker med parfume. En dom, han har anket til landsretten.

Under torsdagens vidneforklaring nægter den 50-årige far, at han hentede jagtgeværet. Han hentede faktisk slet ikke noget på adressen, forklarer han. I sin egen sag forklarede han, at han skulle hente en trafikalarm.

- Dengang lød bedre, end at jeg sagde, jeg bare skulle køre derop. Jeg skulle ikke hente noget, men kørte derop, fordi jeg kunne høre på min søns toneleje, at han var i problemer, siger faren.

DOMME:

Han er almindelig af bygning og bærer slidte cowboybukser med t-shirten nede i bukserne. På pårørenderækkerne sidder hans kone og datter, som for første gang er mødt op for at overvære retssagen mod det 25-årige familiemedlem.

Farens forklaring: Lasse kom med salonriffel

Faren nægter også, at hans søn kom med en salonriffel, som han også skulle opbevare for ham. I stedet var det sønnens barndomsven, Lasse Højbjerg Johnsen.

quote Lasse kom og afleverede salonriflen sammen med en ven. Hvem, ved jeg ikke. Jeg kendte ham ikke

Far i retten

Lasse Højbjerg Johnsen tilstod tidligere på sommeren sin rolle som bagmand i den omfattende narkosag og blev idømt ni års fængsel. Han forklarede i retten, at han mente, han var havnet i handel med stoffer på grund af en hård barndom.

- Lasse kom og afleverede salonriflen sammen med en ven. Hvem, ved jeg ikke. Jeg kendte ham ikke, forklarer faren.

Han forklarer også, at han intet kender til, at de to barndomskammerater har handlet med narkotika.

Er din søn medlem af Bandidos, eller har han forbindelse dertil? spørger anklageren Skipper Pelle Falsled.

- Overhovedet ikke.

Faren svarer uden tøven og gør små ryst med hovedet.

På vej ud af retslokalet siger hans søn:

- Vi ses, far.

- Vi ses, siger faren uden at kigge på ham.

Det er planen, at der afsiges dom i sagen 4. september.