Far i Præstøsagen: Hårdt at skulle i landsretten

Ankesagen efter Præstø-ulykken er i gang. Nu kæmper efterskolens forstander for at slippe for sin dom, mens en forælder håber på det modsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En betinget fængselsdom på 60 dage og fradømmelsen af retten til at have ansvar for undervisning i sejlsport i 3 år.

Det var elementer i dommen til forstanderen på Lundby Efterskole, Truels Achton Truelsen, da han sidste år blev dømt for at have svigtet sit ansvar, da 13 elever og 2 lærere stod til havs på en fatal sejltur på Præstø Fjord den 11. februar 2011.

Må tage ansvaret

Nu skal Præstø-sagen igen rulles op ved domstolene, når forstanderens ankesag indledes. Her kræver forstanderen sig renset for skyld – blandt andet fordi han var i udlandet, da ulykken skete. Men det er ikke en udgang på sagen, som en far til en af de berørte elever deler.

- Han er leder. Han må påtage sig det ansvar. Jeg synes, at han får en mild dom første gang. Hvis det står til mig, så håber jeg aldrig, at han kommer til at have med unge mennesker at gøre igen, siger Thomas Bøhm, far til Nicklas.

Det bliver hårdt

Nicklas var 1 af 3 elever, der selv svømmede i land. Han har det i dag fysisk okay, men psykisk har han stadig problemer efter ulykken, og hans far havde også håbet, at sagen var slut med byrettens afgørelse.

- Vi havde troet, at der var sat punktum i den her sag, men vi skal desværre på den en gang til. Det bliver hårdt, siger han til TV2 ØST.

Elever skånes i ny sag

En 44-årig lærer omkom ved ulykken, mens 7 elever måtte lægges i kunstigt koma. En række elever kæmper stadig med traumer på krop eller sind efter ulykken.

Eleverne slipper dog for at skulle igennem endnu en omgang smertende afhøringer i sagen. Man har nemlig besluttet at genbruge afhøringerne fra retssagen i byretten.

Retssagen finder sted ved Landsretten i Nykøbing Falster. Der ventes at falde dom i sagen den 15. november. Anklageren går efter at få en større straf til Truels Truelsen i denne omgang. Strafferammen er fængsel i op til 4 måneder.

Du kan læse meget mere om Præstø-ulykken i vores tema.