Far chokeret: 7 børn fjernet fra svineri

Politiet har i samråd med Vordingborg Kommune fjernet 7 børn fra en adresse på Møn. Børnenes far er chokeret over den pludselige indgriben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

7 børn er blevet fjernet fra en adresse på Møn, efter at politiet onsdag formiddag var forbi stedet. Her blev betjentene mødt af et svineri uden lige, og det førte til, at de i samråd med Vordingborg Kommune valgte at fjerne de 7 børn, som er i alderen 8 til 20 år.

- Vi bliver egentligt kaldt derud, fordi vi får at vide, at der er nogle løse hunde på vejen, og da vi så retter henvendelse til ejerne på ejendommen, kan vi se, at der er helt ubeskriveligt beskidt. Jeg vil sige, at stedet er fuldstændigt uegnet som menneskebolig, og derfor tilkalder vi Vordingborg Kommune, som kommer med det samme, siger vicepolitikommissær Henning Larsen, der er sektionsleder i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Børnene fjernet

Myndighederne ventede på ejendommen, til børnene kom hjem fra skole, og de blev efterfølgende fjernet efter aftale med forældrene. Henning Larsen understreger, at der ikke er mistanke om, at børnene har været udsat for misrøgt eller overgreb, og derfor har politiet nu overladt sagen til kommunen.

TV2 ØST har talt med børnenes far, der fortæller, at forældre og børn nu bor sammen hos noget familie. Han er rystet over den pludselige indgriben og siger, at han er chokeret over episoden.

- Det er jo aldrig rart at få at vide, at ens børn ikke må bo hjemme, men nu håber jeg, at det er overstået hurtigst muligt og regner med, at vi kan komme hjem igen inden så længe, siger han.

'Hundene kommer hjem'

Han bekræfter, at familien har 5 hunde, og at det er af racerne Dogue de Bordeaux, Basset og Bulldog. Hvad, der skal ske med dem, er nu en politiopgave.

- Lige nu er de hos dyrlægen, som skal have dem undersøgt. Hun var i tvivl om, hvorvidt den ene skulle aflives, fordi den var så dårlig, men det får vi først svar på senere i dag fredag, siger Henning Larsen.

I følge børnenes far får familien dog lov at beholde hundene.

- De kommer hjem i løbet af i dag. Man har ikke kunne finde noget, der gør, at vi ikke må beholde dem, siger han.

Kender du noget til sagen så skriv til TV2 ØST på redaktion@tv2east.dk