¨

Fandt savnet 47-årig: Det er surrealistisk

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Kæresteparret Randi Pedersen og Per Høj fandt onsdag morgen den 47-årige mand, som tirsdag aften faldt i vandet fra sin båd ved Vordingborg.

- Det er helt vildt surrealistisk!

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra Randi Pedersen under fire timer efter, at hun var med til at redde en 47-årig lystsejler op ad vandet ved Vejrø.

Tirsdag aften ved 20.30-tiden fik politi og redningsfolk en melding om, at der var fundet en sejlbåd uden mennesker ombord ved Knudshoved Odde ved Vordingborg. Motoren var tændt og rækværket ødelagt, men trods en større eftersøgning, lykkedes det ikke at finde den 47-årige mand fra båden, og eftersøgningen blev indstillet klokken 4.

Kunne næsten ikke mere

Onsdag morgen sejlede Randi Pedersen og kæresten Per Høj, der kommer fra Hunseby på Lolland, på ferie sammen med deres hund Ronja og to et halvt år gamle søn Simon. Men de kom ikke langt, før de fik øje på den nødstedte.

- Jeg så ud af min øjenkrog, at der var noget, der bevægede sig i vandet og kunne så se, at det var en mand. Jeg råbte til min kæreste 'der ligger en mand i vandet - hvad gør jeg?', og så fik vi kontakt til manden. Han sagde, at han havde ligget i vandet i 17-18 timer og næsten ikke kunne mere, og så sagde jeg bare, at vi var her nu, siger Randi Pedersen.

Læs også: Savnet 47-årig fundet i live

De fik et reb om ham og hevet ham op i båden, hvor han blev dækket til med tæpper, og da Randi Pedersen spurgte, om der var noget, hun kunne gøre, bad han hende om at ringe til hans kone.

- Det var virkelig livsbekræftende at kunne ringe til hende og fortælle, hvad der var sket. Hun blev rigtig glad, siger Randi Pedersen, der også selv stadig er høj oven på oplevelsen.

- Det er virkelig surrealistisk at have reddet et menneskeliv. Vi gjorde jo bare, det vi skulle og hjalp, men det er godt nok surrealistisk.

Sej herre

Hvordan den 47-årige har overlevet de mange timer i vandet er en gåde. Han havde ikke nogen særlig dragt på eller andet udstyr ud over redningsvesten. 

- Han er bare sej, konstaterer Randi Pedersen.

Den 47-årige blev undersøgt af en læge på Vejrø, hvorefter han af Forsvarets Redningstjeneste blev fløjet til Odense.

03:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App