¨

Fandt 460 kanonslag i papkasser - politiet slår til ved to store fyrværkerilagre

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har slået til ved to store fyrværkerilagre. De fandt blandt andet 460 ulovlige kanonslag i papkasser i en campingvogn. Fotoet har ingen tilknytning til de omtalte aktioner. Foto: Michael Johannessen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fundet frem til to store, ulovlige fyrværkerilagre. To mænd er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Der er stadig over en måned til nytårsaften, og hvad der dertil hører af brag og knald.

Alligevel har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fundet eksorbitant store mængder af fyrværkeri på to adresser på Sydsjælland, hvor de slog til tirsdag eftermiddag.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

I Over Vindinge ved Vordingborg fandt politiet frem til et større lager af fyrværkeri hos en mand, der havde indrettet et ulovligt salgssted i tilknytning til ejendommen.

På stedet blev der fundet flere forskellige former for lovligt og ulovligt fyrværkeri. Blandt andet 460 ulovlige kanonslag, som blev opbevaret i papkasser i en ulåst campingvogn. 

To enlige svaler

Lageret kan muligvis sættes i direkte forbindelse med flere anmeldelser, som politiet har modtaget de seneste uger fra borgere i Vordingborg Kommune, der har været plaget af bulder og brag i særligt de mørke timer.

- Vi håber, at der med afsløringen af det ulovlige salg af ulovligt fyrværkeri nu falder lidt mere ro over Vordingborg, siger politikommissær Jakob Tvedebrink-Christensen i pressemeddelelsen.

Den samlede mængde af fyrværkeri på adressen er endnu ikke blevet opgjort, men Jakob Tvedebrink-Christensen siger til TV2 ØST, at der i hvert fald er tale om over 100 kilo. Det overstiger altså med længder de fem kilo netto eksplosivstof mængde (NEM), der er tilladt at opbevare for private.

Derfor er manden, der er i trediverne, sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Regler for fyrværkeri for private brugere

Køb og brug:

 

Du må købe fyrværkeri i perioden fra den 15. december til og med den 31. december

Du må bruge fyrværkeri i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar.

 

Fyrværkeriet skal være CE-mærket, og der skal følge en dansk brugsanvisning med, som er nem at læse og forstå.

 

Opbevaring:

 

Du må gemme fyrværkeri, men du må højst opbevare fem kilo NEM, der står for netto eksplosivstof mængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. Vægten skal stå på fyrværkeriet.

 

Sikkerhedsafstand:

 

På fyrværkeriet står der en sikkerhedsafstand, der gælder både for dig og tilskuerne. Det er vigtigt, du overholder sikkerhedsafstanden af hensyn til din egen og til andres sikkerhed.

 

Du må ikke bruge fyrværkeri nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, fx stråtag. Den samme afstand gælder i forhold til halmstakke, brændebunker, nåletræsbevoksninger, lyngheder og landbrugsejendomme med dyrehold, hundekennel eller et område med udegående dyr.

 

Hvis du affyrer raketter, er afstandskravet 200 meter.

 

Kilde: politi.dk

Se mere

Politiet slog ligeledes til på en ejendom uden for Haslev.

Her blev der fundet ulovligt fyrværkeri i form af batterier og knaldfyrværkeri, som foreløbig er opgjort til 50 kilo NEM. Der blev også fundet fem peberspray. Manden, der også er i trediverne, er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og våbenloven.

Vi ser ikke det her som led i en større fyrværkeriring, men som to enlige svale

Jakob Tvedebrink-Christensen, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet anser ikke de to mænd for at være en del af en organiseret handel med fyrværkeri. 

- Vi ser ikke det her som led i en større fyrværkeriring, men som to enlige svale, siger Jakob Tvedebrink-Christensen til TV2 ØST.

På begge adresser blev det ulovlige fyrværkeri med bistand fra Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste afhentet og bragt i sikkerhed.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App