¨

Familie mister kontanthjælp efter indbrud

Foto: TV ØST

May-Brith Jensen og Jimmi Bach Jørgensen havde indbrud sidste år og fik erstatning. Den erstatning betyder, at familien nu bliver trukket i kontanthjælp.

Et opsprækket vindue og en åben bagdør var det May-Brith Jensen og Jimmi Bach Jørgensen kom hjem til efter juleindkøb I november sidste år.

I alt var der stjålet blandt andet smykker og parfume for 70.000 kroner. Derfor var det en god nyhed, da familien fik 36.500 kroner I erstatning fra deres forsikringselskab.

- Selvfølgelig bliver man glad. Det betyder, man kan gå ud og genskabe nogle af de ting. Vi er godt klar over, at vi ikke kan genskabe det hele, men vi kan I hvert fald genskabe noget af det, siger May-Brith Jensen. 

Men da parret begge er på kontanthjælp, må de ifølge loven makimalt have en formue på 20.000 kroner tilsammen. Derfor trækker Vordingborg Kommune nu 16.500 kroner fra deres kontanthjælp. Det er det beløb, der overskriver det makimumim, de må have i formue.

- Det er jo ikke fair, at når vi betaler til en inboforsikring, at vi ikke kan sikre vores hjem, og kommunen skal tage de penge fra os, siger May-Brith Jensen.

John Pawlik (DF) er formand for Arbejdmarkedsudvalget, som er det udvalg, hvor kontanthjælpssager som denne, hører ind under. Han vil nu undersøge, om kommunen har handlet korrekt.

- Jeg vil sige til parret I Ørslev, at jeg synes, de skal komme ned med sagen, så reviderer vi den, og hvis vi har lavet fejl, kommer det selvfølgelig familien til gode igen, siger John Pawlik.

Hvis Vordingborg Kommune holder fast i deres afgørelse, vil May-Britt Jensen og Jimmi Bach Jørgensen kæmpe videre.

- Vi klager til Ankestyrrelsen, og så har vi tænkt os at skabe en debat, og høre hvad folk synes. Er det her ok? Er det her rimeligt?, siger May-Brith Jensen.

06:28 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App