¨

Faldne piloter mindet ved Svinø Kirke

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

400 mennesker var i går aftes mødt op ved Svinø Kirke for at mindes de faldne allierede piloter. En af dem var Karen Rose, der kom hele vejen fra New Zealand.

Pladsen var trang i og uden for Svinø Kirke, der ligger mellem Næstved og Vordingborg, i aftes, da der blev holdt mindehøjtidlighed for de faldne allierede piloter under anden verdenskrig. 

I alt var mere end 400 mennekser mødt op for at vise deres støtte. Ud over en mindegudstjeneste var der efterfølgende blandt andet musik og taler.

En af dem der var mødt op, var Karen Rose fra New Zealand. Hendes onkel var pilot og blev under krigen skudt ned på en strand nær kirken. Nu er hun for 6. gang på besøg i Danmark og kirken for at mindes de faldende og ikke mindst sin onkel.

- Jeg er her for at mindes og ære min onkel, der ligger begravet her. Vi er nemlig meget stolte af at være tilknyttet til Danmark, siger Karen Rose.

Christian Jensen fra Næstved var også med ved mindehøjtideligheden mandag aften. Han har sendt os billederne til denne artikel.

07:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App