¨

Færge tuder Farø-broløb i gang

Foto: Scandlines

Når der lørdag er Farø Broløb følger Scandlinesfærgen Holger Danske med fra søsiden og tuder i hornet, når dem, der skal løbe 10 kilometer bliver sendt af sted.

Farø Broløbet, der bliver kaldt Danmarks smukkeste broløb, byder i år på en ganske særlig maritim stemning med Scandlinesfærgen M/F Holger Danske, der med sit skibshorn vil sætte løbet i gang. Lørdag den 5. september mødes flere tusinde motionister for enten at løbe, cykle eller rulle ruten. 

I 2013 deltog næsten 4.000 i løbet over den gamle Storstrømsbro og Farøbroen. I 2015 nu gentager Guldborgsund og Vordingborg Kommune succesen, skriver Scandlines i en pressemeddelelse.

Færgen Holger Danske fra Scandlines-ruten Rødby-Puttgarden kommertil at spille en aktiv rolle underl øbet. Færgen vil ankomme vest for Farøbroen klokken cirka 9.45 og lægge sig så tæt på som muligt, når de første deltagere enten kører eller løber over broen ved 10-tiden.

- Det er altid sjovt at prøve noget nyt i forhold til den normale dagligdag, og det meste af besætningen til sådanne opgaver melder sig i reglen frivilligt, siger Jan Vest Hansen, seniorkaptajn på Holger Danske.

Lang dag

Op til den specielle opgave er der en del ting, der skal undersøges. Der skal tages hensyn til den normale sejlplan, den lange distance og hvorvidt skibet kan komme under broerne. Desuden er søkort og signalflag fundet frem, ligesom skibshornet selvfølgelig er blevet afprøvet.

Det hele kulminerer klokkn 11.15, hvor løbet på 10 kilometer starter. Det markeres ved, at færgen foretager et langt tuden med hornet og dermed sætter det smukke løb i gang.

Besætningen mødes klokken 3 lørdag morgen for at kunne nå Farø til tiden og vender næsen hjemad ved middagstid med ankomst til Rødby igen ved 17-tiden, så det bliver en lang dag med en distance på cirka 130 sømil.

Om Scandlines:

  • Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.
  • Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2014 i alt 14,8 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 60.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App