Fabrik med vokseværk

Tirsdag indvier virksomheden ReSounds fabrik i Præstø en helt nybygget fabrikshal. Blandt deltagerne til indvielsen er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fabrikken i Præstø laver plastikdele og elektronisk indmad til høreapparater. Det er en stigende efterspørgelse, som nu har ført til, at fabrikken bliver udvidet. 

- Når man vækster, som vi gør, så kan man kun være tilfreds, siger fabrikschef Morten Andersen.

Den nye fabrikshal er på 400 m2, hvilket svarer til en udvidelse på 30 procent. Flere hundrede personer vil deltage i indvielsen på tirsdag, men der er særligt én gæst, som fabrikschefen glæder sig til at byde velkommen - nemlig statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Det er jo ikke hver dag, at statsministeren kommer forbi her på vores fabrik, siger Morten Andersen.

Omtale i internationel medier

Virksomheden ReSound sidder på hele 16 procent af markedet for høreapparater, og det er især én bestemt opfindelse, der har ført til virksomhedens store succes. For sammen med det multinationale selskab Apple, har virksomheden gjort det muligt at styre sit høreapparat fra en mobiltelefon. Det er en opfindelse, som har vakt opsigt i hele verden, og som er blevet omtalt i internationale medier som CNN og Fox News.

- Det er jo helt fantastisk at kunne være med til at arbejde sammen med nogle af de største virksomheder i verden, og at ens arbejde bliver omtalt i CNN, siger Morten Andersen.

Arbejdspladser til Præstø

Virksomhedens succes skaber flere arbejdspladser i Præstø. I løbet af de sidste år er medarbejderstabben vokset med cirka 15 medarbejdere, og virksomheden regner med, at det tal vil stige yderligere, for fremtidsplanerne for virksomheden er store.

- Som det ser ud nu, så vækster vi stadig, og derfor skal vi sikre, at vi kan følge med, og hvis ikke vi kan følge med om 5 år, så må vi tage stilling til, hvad vi så skal gøre, og om der er mulighed for at bygge en hal mere, siger Morten Andersen.

Der er i øjeblikket 80 ansatte på fabrikken i præstø.