¨

Får klippes og kvinder føder på scenen - egnsteater fejrer 30-årsjubilæum med nyt stykke

Egnsteateret Cantabile 2 i Vordingborg, som markerer sit 30-årsjubilæum med stykket Guds Lam – Alt det vi elsker, Alt det vi frygter. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Egnsteateret Cantabile 2 fejrer 30-årsjubilæum med snarlig premiere på eksistentielt stykke med borgere fra virkeligheden.

Der er kun fem dage tilbage til den store premieredag, og instruktøren er ved at lægge sidste hånd på hyrdehund, får og borger.

Teaterstykket indeholder nemlig rigtige borgere og dyr, som langt fra er vant til at færdes på de skrå brædder.

Jeg har været meget rørt undervejs

Per Rasmussen, fotograf

Per Rasmussen er til daglig pressefotograf, men nu har han været med til at levere video til storskærmen bag skuespillere og borgere.

- Storskærmen skal forestille en kopi af en altertavle fra Gent. Det ligner umiddelbart stillbilleder, men det er i virkeligheden video, så man vil kunne se folk blinke engang i mellem.

Indeholder stærke scener

Fårene, som er med på scenen, bliver kun klippet. De bliver altså ikke slagtet under stykket.

Artiklen fortsætter under billederne.

Der er både får og hyrdehund på scenen til Cantabile 2's teaterstykke, der får premiere den 24. januar. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

  Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Der vil dog forekomme en video med en rigtig slagtning af et får på storskærm, ligesom stykket vil indeholde en ægte video af en fødende kvinde.

- Stykket viser livets allerstørste momenter fra den ene ende til den anden. Jeg har blandt andet filmet en fødsel på Nykøbing Falster Sygehus. Det ser man i stykket, siger Per Rasmussen.

Lokale spiller med

Det er egnsteateret Cantabile 2 i Vordingborg, som markerer sit 30-årsjubilæum med stykket Guds Lam – Alt det vi elsker, Alt det vi frygter.

Stykket er inspireret af en belgisk altertavle og behandler temaerne kærlighed, frygt, tro, magt, fødsel og død. Guds Lam er skabt frit efter den belgiske forestilling Lam Gods, der havde premiere i 2018 – den første forestilling, som instruktøren Milo Rau instruerede i sit virke som leder af det belgiske nationalteater i Gent. Milo Rau er kendt for at skabe kontroversielle forestillinger med ønsket om at forandre verden.

I forestillingen bliver lokale borgere inddraget og får fortalt deres egne historier som en moderne version af figurerne på den berømte altertavle.

- Jeg har været meget rørt undervejs. Selv igennem min lange karriere som pressefotograf har set store, barske ting, så har jeg virkelig været rørt over noget af det, vi har lavet her, siger fotograf Per Rasmussen.

Der er ingen aldersgrænse, men forældre bør være opmærksomme på, at der forekommer nøgenhed og stærke billeder.

Forestillingen i Vordingborg har premiere på fredag den 24. januar klokken 19.00.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App