Eventyrlig succes i Præstø

Teaterparken H.C. Andersens verden i Præstø sælger flere og flere billetter for hvert år. En udvikling som parkens initiativtagere er yderst tilfreds med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er blot fire år siden, at dørene blev slået op til eventyrland. Lige uden for Præstø ligger H.C. Andersens Verden, der er Danmarks første teaterpark.

Initiativtagerne bag er Tanja og Birger Bovin, der selv har mere en 20 års erfaring fra teaterbranchen.

- I stedet for at tage ind i et rum og sidde ned en halv time, så tænkte vi, at vi ville trække folk ud på landet. På det tidspunkt, var der ingen teaterpark i Danmark, så det tænkte vi, der skulle være, og den skulle være lige der, hvor vi bor, siger Tanja Bovin.

Selv om det kun er fire år siden, de byggede deres hønseri om til en teaterpark, bliver billetsalget hele tiden større.

- Hvert eneste år stiger det, så det er vi rigtig godt tilfredse med, siger Tanja Bovin.

Vokseværk og nye tiltag

H.C. Andersens Verden er en park, der hele tiden er under forandring. For hvert efterår bliver alle kulisserne pakket sammen, for så igen at bliver bygget op om sommeren. Som noget nyt i år har de åbnet ”Kunstkammeret”, der er et indendørs legeområde fyldt med udklædningstøj.

En anden ting, der er nyt på programmet i år, er en camp for unge. I søndags blev syv unge indkvarteret, og de skal være en del parken og lave teater i en hel uge. En af deltagerne er 15-årige Victor Haven fra Næstved.

- Jeg synes, det er virkelig spændende at komme ud og lave teater og være her en hel uge. Vi får spillet en masse teater og mødt nogle nye mennesker, siger Victor Haven.

Ud over to daglige teaterforestillinger og et legeområde, er der mulighed for at være kreativ i workshoppen eller høre H.C. Andersens historier blive fortalt i hulen ”Tommelise”. Og det er netop aktiviteterne for familiens yngste, der falder i god jord.

- Børnene synes, det er rigtig sjovt at komme ud og lave noget selv og være med. Og så kan vi også godt lide at se teaterstykkerne, siger Michael Løngaa, der er en af publikummerne i teaterparken. og er der med sin datter Elna for fjerde år i træk.

H.C. Andersens verden har åbent indtil på søndag den 31. juli.