Et kolossalt svineri: Unges hærværk lukkede populær selvbetjening på bibliotek

Et hærværk på Stege Bibliotek har satte en midlertidig stopper for selvbetjeningen på biblioteket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der var et kolossalt svineri.

Sådan siger Erik Thorlund Jepsen, biblioteksleder i Vordingborg Kommune, efter det lokale bibliotek i sidste weekend blev udsat før et større hærværk.

- Situationen skyldes at unge mennesker keder sig og har holdt fest på biblioteket, hvor de har ødelagt nogle ting i sidste weekend. De havde taget alt, hvad der var i rengøringsrummet og sprøjtet ud over alt. De havde ødelagt vores kaffemaskiner og nogle ting ved vores gamer PC’ere.

quote Hele biblioteket var vendt op og ned

Erik Thorlund Jepsen, biblioteksleder i Vordingborg Kommune

Selve ødelæggelserne er ifølge Erik Thorlund Jepsen ikke omfattende.

- Men hele biblioteket var vendt op og ned, fortæller han.

Normalt har kommunens biblioteker via selvbetjeningsordningen åbent fra klokken 07.00 til 23.00. Biblioteket i Stege har normalt åben for personlig betjening i tidsrummet 10.00 til 16.00. Men efter hærværket valgte man at lukke for selvbetjening.

- Det er min forventning, at vi kan åbne igen for den fulde åbningstid, efter vi har fundet frem til de skyldige, siger Erik Thorlund Jepsen.

Fanget på videoovervågning

Ved hjælp af overvågning på stedet og systemet, som brugerne at biblioteket bruger til at komme indenfor, har personalet sammen med det lokale politi fundet frem til en gruppe unge, som menes at stå bag hærværket.

- Vi har kunne se, hvad det var for en gruppe, og den gruppe er blevet konfronteret, siger Erik Thorlund Jepsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hærværk på Stege Bibliotek.
Hærværk på Stege Bibliotek.

Der er ifølge ham tale om en gruppe bestående af cirka 11 skoleelever fra de ældste klassetrin.  

- Politiet har sammen med skoleledelsen indkaldt dem i tirsdag og bedt dem om at opfordre dem til at melde sig til politiet i dag, mandag, siger Erik Thorlund Jepsen.

En populær ordning

Det skabte ifølge Erik Thorlund Jepsen vrede og ærgrelse blandt de lokale, at biblioteket siden sidste weekend valgte at lukke ned for selvbetjening.

quote Det gav en del problemer for de borgere, at vi lukkede, og en del var kede af det

Erik Thorlund Jepsen, biblioteksleder i Vordingborg Kommune

- Det er generelt på vores biblioteker en uhyre populær ordning med selvbetjening, og i Stege har vi cirka 30 besøgende, som kommer ude for den normale åbningstid, fortæller Erik Thorlund Jepsen.

- Det gav en del problemer for de borgere, at vi lukkede, og en del var kede af det, tilføjer han.

Erik Thorlund Jepsen oplyser mandag, at politiet har fundet frem til gerningsmændene, og der igen vil være åben for selvbetjening mellem 07.00 og 23.00 på biblioteket i Stege.