Energistyrelsen giver endelig tilladelse til Kriegers Flak Havvindmøllepark

Energistyrelsen har endeligt godkendt og givet VVM-tilladelse til Vattenfalls detailprojekt for Kriegers Flak Havvindmøllepark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forberedelsen til den nye havvindmøllepark ved Kriegers Flak har været i gang længe, og nu er alle formalia så også faldet endeligt på plads.

quote Vi er jo rigtig glade for, at de endelige ting omsider er på plads. Vi har været i gang med rigtig meget arbejde sammen med Vattenfall allerede, så vi ser mest den endelige tilladelse som en formalitet

Jan Michelsen, udviklingsdirektør i Vordingborg Kommune

Energistyrelsen har nemlig godkendt Vattenfalls detailprojekt for Kriegers Flak Havvindemøllepark samt givet VVM-tilladelse.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Kriegers Flak Havvindmøllepark bliver den foreløbigt største danske havvindmøllepark, når den efter planerne står færdig ved udgangen af 2021. Parken skal bestå af 72 vindmøller placeret med den nærmeste mølle cirka 13 km fra Møns Klint og cirka 32 km fra Stevns.

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Grafik: Nick Abildgaard

Arbejdet på Klintholm Havn er allerede i gang 

Energiselskabet Vattenfall har udråbt Klintholm Havn på Møn til at agere servicehavn for havvindmølleparken. Derfor er udviklingsdirektøren i Vordingborg Kommune, Jan Michelsen, godt tilfreds med, at der nu ligger en endelig tilladelse.    

- Vi er jo rigtig glade for, at de endelige ting omsider er på plads. Vi har været i gang med rigtig meget arbejde sammen med Vattenfall allerede, så vi ser mest den endelige tilladelse som en formalitet, siger han. 

VVM-tilladelsen og godkendelsen af detailprojektet giver Vattenfall tilladelse til at igangsætte  anlægsarbejdet af Kriegers Flak Havvindmøllepark, når klagefristen udløber den 2. marts 2020.