En tur til platformen

Hvad laver denne kæmpemæssige metal-tømmerflåde midt i Storstrømmen? Få forklaringen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du er kørt over Storstrømsbroen i den seneste tid, har du måske undret dig over den enorme, røde metal-platform, der sejler rundt derude. Men for Rob Fraser er metalkæmpen et velkendt syn

Rob er fra Cornwall i England og er projektleder i firmaet Fugro Seacore. De har fået til opgave at teste jordbunden, der hvor den nye Storstrømsbro skal stå.

 - Vi er i gang med at bore nogle huller og tage nogle prøver, forklarer Rob Fraser.

Det er Vejdirektoratet, der har hyret det engelske firma, som gav den billigste pris, da opgaven var i udbud. Men før broen kan bygges, skal jordbunden altså undersøges grundigt.

 - Vi undersøger, hvor hård eller blød jorden er, så vi ved, hvor meget vi skal grave væk, og hvordan vi i øvrigt skal konstruere fundamentet, fortæller projektleder Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet. 

Det betyder hårdt arbejde fra morgen til aften for drengene fra England, som arbejder syv dage om ugen i to 12-timers skiftehold. Selvom de har været i Vordingborg i to måneder nu, mangler de stadigvæk at se det meste.

 - Når drengene ikke er på vagt, vil de hovedsagligt bare sove, så de er klar til næste vagt, siger Rob Fraser.

I midten af maj flyder den kolosale metal-tømmerflåde videre og Rob og drengene kan rejse hjem til familierne i England - indtil en ny opgave kalder.