En person omkommet i brand på bosted

En person har mistet livet under en brand, der udbrød tidligt onsdag morgen på et bosted på Hermodsvej i Hårbølle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En person er onsdag omkommet i en brand på et bosted i Hårbølle på det vestlige Møn. Det drejer sig højst sandsynligt om en ansat på stedet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politi og brandvæsen blev alarmeret klokken 5.03 og har siden arbejdet på stedet med at slukke branden, men onsdag formiddag fandt brandvæsenet en person, der var afgået ved døden ved branden.

quote Det her har berørt alle, der er været involveret

Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den afdødes identitet er ikke fastlagt, men politiet er af den opfattelse, at der kan være tale om en ansat på bostedet, som har mistet livet.

- Vi er i gang med brandundersøgelserne på stedet og med at få identificeret personen, som vi har en idé om, hvem er, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han ønsker ikke at oplyse, hvorvidt der er tale om en mand eller en kvinde, som er omkommet i branden.

56
Foto: Per Rasmussen.

Politiet har i løbet af formiddagen fået sikkerhed for, at alle unge fra bostedet er i god behold. Efterfølgende er der iværksat psykologiske støttetiltag for de berørte parter og de unge, der bor på stedet.

- Det her har berørt alle, der er været involveret. Men efter omstændighederne har de det godt, siger Søren Ravn-Nielsen.

Undersøgelser ventes at vare flere dage

På nuværende tidspunkt kan politiet ikke sige noget nærmere om årsagen til branden.

- De tekniske undersøgelser vil formentlig komme til at tage nogle dage, før vi kan sige noget om selve brandårsagen, siger Søren Ravn-Nielsen og oplyser, at det var en nabo, der opdagede branden og slog alarm. 

Opholdsstedet blev etableret i 2016 for at imødekomme et stigende behov for behandling af særdeles behandlingskrævende børn og unge.

Ifølge Landsorganisationen for Sociale Tilbud tager Kernen sig af børn og unge mellem 10 og 18 år. De har for eksempel udvist selvskadende adfærd, har psykiatriske lidelser eller har været udsat for omsorgssvigt.