¨

Elitestøtte til 13-årig elitesejler

Foto: TV ØST

Vordingborg Kommune tildeler Præstø Sejlklubs dygtige elitesejler Oliver Ørting 12.000 kroner i støtte

Han blev nummer fire ved Nordiske Mesterskaber i Estland i sommer og bedste dansker.
Præstø Sejlklubs dygtige elitesejler, 13-årige Oliver Ørting, har gjort det så godt i optimistjollen, at han har fået 12.000 kroner i elitestøtte fra Vordingborg Kommune.

Kommunen har en pulje til eliteidrætsudøvere og Oliver Ørting har med sine resultater  i sejlsporten fået støtte af Vordingborg Kommune tildelte. Pengene er ment som en hjælp til at dække udgifter til kapsejladser og træning i år.

’Det er et skulderklap, jeg er meget glad for. Det er dejlig at Vordingborg Kommune har tænkt på mig. Ellers har jeg jo kun min far som sponsor’, siger Oliver Ørting.

Det er dyrt at dyrke sejlsport på eliteplan, og der er mange stævner.

I weekenden den 15.-16. september sejler han rangslistestævne i Rungsted, og i den sidste weekend i september sejler han Harboe Cup i Skælskør. Derefter bliver der to ugers pause, inden kapsejladssæsonen slutter med et stort stævne er Herbspokal i Schwerin i Tyskland den 13.-14 oktober med omkring 300 deltagende optimistsejlere.

For en elitesejler af Olivers kaliber slutter sæsonen ikke, selvom efteråret og vinteren nærmer sig.
Fra november og frem til jul træner han i Roskilde hver søndag, en træning der fortsætter i 2013 otte søndage fra februar til og med marts.

Oliver kan sejle optimistjolle indtil han fylder 15 år – så der er endnu et par år endnu og målet er da også at nå at komme til europamesterskaberne eller måske verdensmesterskaberne.

Oliver går i 7.klasse på Præstø skole og er den eneste optimistsejler i Præstø Sejlklub på eliteplan.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App