Elever udvalgt til drømmetur - nu har de også skaffet pengene

Elever fra Møn Skole i Stege er udvalgt til at repræsentere Danmark ved Lego World Festival.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks elever fra 3.B på Møn Skole i Stege har nu sikret sig penge til at de kan komme på en drømmetur til USA.

Eleverne blev for nogle måneder siden udvalgt til at repræsentere Danmark ved Lego World Festival.

Festivalen er verdens største viden- og teknologikonkurrence for børn og unge og foregår i den amerikanske by Detroit til april.

Men eleverne skulle selv betale for rejsen, så børn og forældre i måtte i gang med at skaffe finansiering:

- Vi har skaffet penge forskellige steder fra, fortæller Michelle Beck, mor til Caroline, der er en af de elever, der skal af sted.

Mange sponsorer

Der er sponsorer, der direkte har støttet den gode sag, og så er der andre sponsorer, hvor de involverede har 'solgt' deres arbejdskraft for at skaffe penge.

- Vi har blandt andet lavet en aftale med Møn Is om at hjælpe til på forskellige måder på Økodagen og på den måde også skaffe et tilskud siger Michelle Beck.

Artiklen fortsætter under billedet

Caroline Beck fik lejlighed til at takke borgmester Mikael Smed for støtte fra Vordingborg Kommune, da hun mødte ham til en familiefest.
Caroline Beck fik lejlighed til at takke borgmester Mikael Smed for støtte fra Vordingborg Kommune, da hun mødte ham til en familiefest. Foto: Michelle Beck

Og Vordingborg Kommune har også givet et tilskud. Det fik Caroline lejlighed til at takke borgmester Mikael Smed for, da hun tilfældigvis mødte ham til sine oldeforældres diamantbryllup.

Så nu er der så mange penge i hus, at forældrene har kunnet love børnene, at de kommer af sted.

- Vi har besluttet, at hvis der kommer til at mangle lidt til sidst, så betaler forældrene det. Så ja - turen er sikret nu, siger Michelle Beck.

Sådan bringer man nemt føde ud i zoologisk have

De seks elever fra Møn Skole skal deltage i juniorkategorien og her vise deres projekt frem: En zoologisk have, hvor en kran gør det nemmere at få bragt maden ud til dyrene. 

Projektet er blevet til, efter at legoklodserne har været en del af elevernes undervisning over en længere periode. 

Og det er virkelig et nåleøje, eleverne fra Møn er nået igennem: Ud af 28.000 indstillede hold er kun 60, heraf tre skandinaviske, blevet inviteret med til festivalen. 

- At få lov til det og være, ja, det danske legolandshold i juniorkategorien er kæmpe stort, fortalte Kim Errebo, elevernes lærer i matematik og natur/teknik til TV2 ØST, da nyheden om udvælgelsen kom frem.

Nu er landsholdet så klar til afrejse.