¨

Elever og forældre skuffede

Foto: TV ØST

Både tidligere elever og deres forældre forudser, at det bliver hårdt, når kæntrings-ulykken i Præstø Fjord skal rulle op i landsretten.


Både forældre og tidligere elever havde håbet, at det sidste punktum var skrevet i den langstrakte  sag om ansvaret efter kæntringsulykken på Præstø Fjord. Men nu skal sagen gå om, fordi forstanderen for Lundby Efterskole, Truels Truelsen, anker sin dom.


-  Det bliver virkelig hårdt, siger Signe Dyhrberg, der var med i dragebåden, da den kæntrede på fjorden.


Forstanderen blev ved Retten i Nykøbing Falster idømt betinget fængsel i 60 dage for uagtsom legemsbeskadigelse samt overtrædelse af lov om sikkerhed til søs. Samtidig blev han frakendt retten til at undervise i sejlsport i tre år.


Håber på streng strafHeller ikke forældrene er begejstrede ved udsigten til, at sagen nu skal prøves i landsretten.


 -  Det har været en lang og hård periode, vi har været igennem ,og jeg havde håbet, at Truels ville påtage sig sit ansvar, siger Henrik Weigel, far til Casper. Og Karina Torstensen, der er mor til den tidligere elev Katrine, har et håb, når sagen nu skal gå om:


- Man kan jo bare håbe, at Landsretten idømmer en strengere straf, siger hun.


 


Skole anker ikkeLundby Efterskole blev også dømt i Retten I Nykøbing Falster og idømt en bøde på 250.000 kroner. Men imod sætning til forstanderen, så har skolen valgt ikke at anke dommen.


 


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App