Elever laver byttebørs på uddannelsen: - Genbrug er nødvendigt

Eleverne på ZBC i Vordingborg bytter i disse dage tøj til den store guldmedalje. Målet er at mindske klimabelastningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først skal stoffet laves og dyrkes. Så skal tøjet syes, og siden sælges i Danmark. Undervejs er måneders transport for både råvarer og det færdige produkt.

Tøj kan være en stor belastning for miljøet, og derfor har eleverne på ZBC i Vordingborg i disse dage arrangeret en særlig byttebørs.

Her kan eleverne bytte tøj, og på den måde forny deres garderobe uden at betale noget for det. Bag den såkaldte byttebørs står eleverne i ZBC’s Verdensmålsråd, der hele ugen har ekstra fokus på verdensmålene.

- Før sommerferien kom folk med tøj, som de donerede. Det endte med mere end 3.000 stykker, og eleverne har nu mulighed for at komme her og få noget af det tøj, som vi har valgt ud, der passer bedst til eleverne, så de kan få noget nyt guld til deres garderobe, fortæller Cicilie Jensen fra EUX Business i Vordingborg. Hun er formand for ZBC’s Verdensmålsråd i byen.

Cicilie Jensen er formand for det råd, der arrangerer byttebørsen i Vordingborg.
Cicilie Jensen er formand for det råd, der arrangerer byttebørsen i Vordingborg. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Verdensmålsrådet på ZBC Vordingborg består af elever fra både erhvervsuddannelserne og de erhvervsrettede gymnasier HHX og HTX.

Læs også
Ny bog i særlig, lokal udgave skal lære børn at genbruge
Læs også
Ny bog i særlig, lokal udgave skal lære børn at genbruge

Og genbrug er guld, lyder det fra eleverne, der de seneste dage har gået igennem de store bunker tøj.

- Det er mere bæredygtigt og vi vil gerne have en mere bæredygtig skole. Genbrug er nødvendigt, og det er meget en trend, siger Cicilie Jensen.

Hun er glad for, at så mange har taget konceptet til sig.

- Der er virkelig gang i den. Folk tager alle bunkerne og kigger dem igennem. Og når vi er færdige her, så giver vi resten af tøjet til Kirkens Korshær. De har allerede fået lidt af det, ligesom Mødrehjælpen har fået og Varmestuen i Nykøbing Falster, siger Cicilie Jensen.


Nyhedsoverblik