Ejer: Stranden har ikke taget skade

Strandejer Peter Scavenius mener ikke, at Klintholm Havn Strand har taget skade, efter der er blevet fjernet flere hundrede tons sand fra den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mellem 300 og 500 tons sand er blevet flyttet fra Klintholm Havn Strand til Camping Møns Klint onsdag og torsdag. Og sagen er blevet meldt af Østmøns Naturforening til Vordingborg Kommune.

Det er godsejer på Klintholm Gods, Carl Gustav Scavenius, der ifølge Sjællandske har flyttet sandet hen til sin campingplads. Hans far, der ejer stranden, afviser kritikken.

- Jeg har fået refereret, at stranden ikke har taget skade, siger Peter Scavenius til TV 2 og fortsætter:

- Naturforeningen vil lave rav i den.

Sand til eget forbrug

Stranden ligger ud for den tidligere godsejer Peter Scavenius' sommerhus. Sandet er blevet flyttet herfra og hen til sønnen og nuværende godsejer Carl Gustav Scavenius' campingplads, Camping Møns Klint.

Sandet er blevet anslået til at veje 500 tons - strandejeren mener ifølge TV2, at der nærmere er tale om 300 tons, der er blevet taget til eget forbrug.

Det er blevet hældt ned i en swimmingpool, der ikke længere bruges.

Peter Scavenius siger til TV2, at Klintholm Gods har en gammel tilladelse til råstofudvikling. Han mener derfor ikke, at der er blevet gjort noget forkert.

Det er nu Kystdirektoratet, der skal kigge nærmere på sagen.