¨

Eftersøgning af 47-årig sejler indstillet uden resultat

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

En tom sejlbåd blev tirsdag aften fundet med tændt motor ved Vordingborg. Helikoptere og redningsfartøjer ledte efter en 47-årig mand uden dog at finde ham.

OPDATERET onsdag klokken 10.50: Den 47-årige mand er onsdag morgen klokken 8.30 fundet af en lystsejler ved Vejrø. Han er i live og ved bevidsthed, men stærkt nedkølet, oplyser politiet.

Politi, helikoptere og redningsfartøjer har natten til onsdag ledt forgæves efter en 47-årig mand, der tirsdag aften blev meldt savnet. Mandens sejlbåd blev fundet med motoren tændt og sejlet sat ved Knudshoved Odde ved Vordingborg, hvor den var gået på grund.

Det førte til en stor eftersøgning, men den er nu stoppet.

- Vi har klokken 04.00 indstillet eftersøgningen desværre uden at have fundet spor efter manden, siger vagtholdslederen ved forsvarets søredningstjeneste, JRCC, til Ritzau.

Rækværk ødelagt

Anmeldelsen kom klokken 20.30, og ved hjælp af den tomme båds navn fandt politiet frem til pårørende til den 47-årige.

- De oplyser, at manden, der ejer den, skulle være sejlet fra Svendborg tidligere i dag og skulle hjem til Amager. Men han ville sejle ind til Vordingborg, hvor han ville lægge til i morgen tidlig og sejle videre derfra, sagde vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Bo Georg Petersen tirsdag aften.

Rækværket på båden var ødelagt et sted, hvilket ifølge vagtchefen kan tyde på, at manden er faldet over bord.

Men eftersøgningen med to helikoptere og adskillige marineindsatsfartøjer har ikke båret frugt, og JRCC oplyser, at eftersøgningen ikke bliver genoptaget onsdag morgen. Fra politiets side lyder det dog, at det i løbet af morgenen bliver vurderet, hvorvidt eftersøgningen skal fortsætte.

Sejlbåden ligger onsdag morgen i havnen ved Masnedø Marinecenter. Her er det tydeligt at se, hvordan rækværket på båden er ødelagt.

/ritzau/

00:39 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App