¨

Efter fest, larm og efterladt skrald - SSP vil holde øje med unge i central park

00:37

Video: Jesper Truelsen - TV2 ØST

I Vordingborg Kommune vil SSP nu være mere synlige, når unge mødes i byens centrale park.

Skrald og larm har i flere år plaget beboere ved Rådhusparken i Vordingborg.

Værst står det til om sommeren, når de unge samles i parken for at drikke øl og Breezers i det gode vejr. Men nu vil SSP i Vordingborg Kommune forsøge at komme problemerne til livs ved at være mere synlige i området.

- Vi har aftalt at være til stede, når de unge forsamles organiseret, siger Morten Brandt, der er SSP-koordinator i Vordingborg Kommune.

- Det må de gerne, men der er nogle ordensregler dernede, så det handler også om at hjælpe de unge med at sige, hvordan man opfører sig, så alle kan være her. Så hvis musikken bliver for høj eller der larmes for meget, så kan vi være med til at regulere de ting.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: TV2 ØST - Jesper Truelsen

Holder introfester i parken

Til tider har de unges sommerfester taget overhånd. Blandt andet forrige år, hvor kommunen måtte indsætte ekstra personale for at rydde op efter de unge.

Artiklen fortsætter under billedet.

I 2017 indsatte kommunen ekstra personale for at rydde op efter de unge. Foto: Arkivfoto.

Det er selvfølgelig rigtig vigtigt, vi holder det rent og ikke larmer for meget

Katrine Mathisen, Introvejleder, Vordingborg Gymnasium

I sidste uge startede nye elever så på gymnasierne, og det betyder, at der igen vil være masser af unge at finde i parken.

Dog forsikrer introvejlederne på Vordingborg Gymnasium, at de unge vil tage særligt hensyn til beboerne i område, lige som de mener, at SSP’s tilstedeværelse ikke vil ødelægge deres introfester.

- Det er selvfølgelig rigtig vigtigt, vi holder det rent og ikke larmer for meget, fordi der er andre beboere, vi skal tage hensyn til, siger Katrine Mathisen.

  Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App