Efter coronaudbrud på lokalt plejecenter - beboere og ansatte er testet negativ

Efter to negative test for Covid-19 hos alle beboere og medarbejdere på Plejecenter Ulvsund, skal der ikke testes mere nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle medarbejdere og beboere på Ulvsund Plejecenter har nu fået svar på deres test nummer to for Covid-19.

Alle er testet negative. Der skal derfor ikke testes yderligere.

Det oplyser Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Konklusionen kommer i kølvandet på en omfattende teststrategi, der blev iværksat, efter en ansat på plejecenteret blev konstateret smittet med coronavirus den 5. august.

Den mobile enhed fra Region Sjælland rykkede derfor ud for at teste alle beboere og medarbejdere på plejecentret.

Beboere i boligområde testes

Det må forventes, at lignende hændelser med mistanke om smitteudbrud på et plejecenter eller andre institutioner kan opstå. Og de vil blive håndteret på samme måde, oplyser Vordingborg Kommune.

Den medarbejder, der er testet positiv, er hjemsendt i selvisolation, og nære kontakter bliver testet. Alle øvrige i boligområdet testes efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Sundhedsstyrelsens vejledning følges, oplyser kommunen.

Styrelsen for Patientsikkerhed besluttede den 5. august, at der ikke blev indført besøgsrestriktioner på Ulvsund eller på andre plejecentre i Vordingborg Kommune. Styrelsen ville afvente testsvar, inden en beslutning om besøgsrestriktion eventuelt  skulle iværksættes.

Da resultateterne nu har vist sig at være negative efter to testomgange, må det forventes, at der derfor ikke indføres besøgsrestriktioner i denne omgang.

Ansat på plejecenter i Ringsted blev også testet positiv

I starten af august blev en ansat på Plejecenter Ortved i Ringsted også testet positiv for coronavirus.

Hefter valgte Ringsted Kommune at øge beredskabet og lukke for besøg udefra  på alle plejecentre og botilbud i kommunen indtil den 14. august.

Ifølge TV2 ØSTs oplysninger er den smittede  i Ringsted en pårørende til en ansat på Danish Crown-slagteriet i Ringsted. 

Danish Crown i Ringsted har i dag været lukket ned i en uge, men forventer at åbne slagteriet igen på fredag den 21. august.