¨

Drømme om vandland i gamle sukkersiloer

Foto: TV ØST

En lokal gruppe fra Stege drømmer om at omdanne den gamle sukkerfabrik i Stege til en vandpark. Prisen er 1,5 milliarder.

Aquapark Møn er et projekt til et stort, nyt feriecenter på Stege Sukkerfabriks arealer ned mod Stege Bugt. Projektet omfatter et oplevelsescenter, baseret på aktiviteter med vand, og op til 500 ferielejligheder. Det er et kæmpeprojekt, med et samlet anlægsbudget på op mod 1½ milliard kr. Visionerne er altså tårnhøje og selvom der foreløbig er lavvande i pengekassen tror folkene bag projektet på at det nok skal lykkes.

- Vi ligger så unikt et sted og har mulighed for at bygge i flere etager helt ned til vandkanten, og kan dermed tilbyde noget der er helt outstanding, siger  Arkitekt Bent Lykke, der har store drømme for den nedlagte sukkerfabrik.

Selvom det lige nu godt kan ses på stedets slitage, at det var helt tilbage i 1989 at fabrikken lukkede, så er drømmen at her i fremtiden skal summe af liv: Oplevelsescenteret skal byde på allehånde aktiviteter med vand. Indendørs udnyttes de eksisterende fabriksbygninger, ikke mindst de to kæmpestore siloer, til helårs vandaktiviteter med bassiner i flere etager, forbundet af vandrutsjebaner og kombineret med flere akvarier. 

- Det er jo nogle utroligt flotte planer, siger Elly Nielsen, der formand for Steges Handelsstandsforening. Hun vil ikke være den, der skal vurdere om det er realistisk, at samle de 1,5 milliarder koroner til projektet, som der er budgetteret med,  men hun synes ideen fortjener ros:

- Måske er det en utopi, men når man ser rundt omkring i verden, så er der jo mange utopier, der bliver til noget, fordi der er er mennesker og investorer, der tror på dem, siger hun.

Folkene bag Aquapark Møn regner med at deres projekt vil kunne generere 300.000 ekstra overnatninger, ny omsætning på over 200 mio. kr. pr. år og ca. 400 nye arbejdspladser. Men før det bliver til virkelighed skal der findes investorer som vil gå ind i projektet.

02:20 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App