¨

Drabssag for retten - anklager går efter udvisning

00:50

Anklager Ulrik Birk håber, at den tiltalte bliver dømt og udvist af landet. Video: Toke Grøndal - TV2 ØST

En 29-årig mand af anden etnisk herkomst er tiltalt for at have dræbt Bettina Arnsfeldt Olsen, der forsvandt i 2017. Anklager går efter udvisning.

Den tiltalte i sagen om drabet på 34-årige Bettina Arnsfeldt Olsen nægter sig skyldig.

Torsdag var første dag i retten, hvor tiltalte dog erkendte at have gemt liget af sin ekskæreste.

- Vi har forlagt sagen, afhørt tiltalte og afhørt to vidner indtil videre, siger Ulrik Birk, der er anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Bettina Arnsfeldt Olsen forsvandt i november 2017 på Møn. Hun var meldt savnet i mere end en uge, før politiet fandt hende dræbt og rullet ind i et tæppe under et bordtennisbord på en hems i en lejlighed, som hun var ved at flytte ind i.

Anklager: Drabssager giver typisk 12 års fængsel

Ifølge anklageskriftet foregik drabet muligvis på førersædet af offerets grå Suzuki Swift den 12. eller 13. november 2017.

I den her sag er der nedlagt påstand om udvisning for bestandig 

Ulrik Birk, anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Her blev Bettina Arnsfeldt Olsen ifølge anklageskriftet først udsat for grov vold med en stump genstand. Volden var så voldsom, at hun fik mange blødninger i hovedet, brækkede rygsøjlen og et skulderblad. Derefter blev den 34-årig kvinde stranguleret, sandsynligvis ved at få snøret halsen fast til nakkestøtten i bilen, kvalt, og efter et døgns tid blev hun gemt i rullemadrassen.

- Vi går efter en straf, der bliver udmålt på baggrund af, at det her er et drab. Hvad den konkrete straf er, kan jeg ikke sige endnu, og der er ikke afsagt skyldskendelse endnu. Men typisk ligger drabssager på 12 års fængsel, siger anklager Ulrik Birk fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tiltalte er af anden etnisk oprindelse end dansk. Hvad kan det have af betydning?

- Det har betydning for, om man bliver udvist. I den her sag er der nedlagt påstand om udvisning for bestandig henset til sagens alvorlige forhold, siger anklager Ulrik Birk.

Tiltalte mener, der skete en ulykke

Den tiltalte erkendte sig her til morgen skyldig i at havde skaffet liget af vejen, men han nægter sig fortsat skyldig i drabet på Bettina Arnsfeldt Olsen. 

I retten forklarede den 29-årige mand, hvordan han om morgenen vågnede i Bettina Arnsfeldt Olsens nye lejlighed ved siden af liget. Hun døde ifølge ham af kvæstelser, hun havde pådraget sig i en bilulykke.

Ifølge den tiltaltes forklaring forsøgte han at genoplive hende uden held. Han forklarede, hvordan han gemte liget væk i rullemadrassen og undlod at ringe til politiet, fordi han var "bange for sig selv." Den tiltalte rundede af med at forklare, at han havde selvmordstanker på det angivne tidspunkt. 

Tiltalte forklarer, at der er sket en ulykke. Har den forklaring overrasket dig?

- Nej, det har det ikke, siger anklager Ulrik Birk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App