Direktør troede ikke på Vordingborg Bank

Direktøren i Vordingborg Bank skiftes ud. Han troede ikke på bankens overlevelse som et selvstændigt pengeinstitut.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vordingborg Bank skal være lokalt forankret – og det skal banken nu helhjertet arbejde for.

Sådan siger bestyrelsesformanden i banken, Morten Lynge Andersen, til TV2 ØST.

En konflikt om bankens fremtidige strategi førte i dag til, at direktøren igennem 16 år, Ole Kühnel, fratrådte øjeblikkelig virkning. Fratrædelsen skete efter gensidig overenskomst.

Ingen overraskelser i regnskab

Afskedigelsen skete pludseligt, men har været undervejs i længere tid.

- Det er klart, at det er uenigheder, som ikke opstår fra den ene dag til den anden. Det har været undervejs i en periode, siger Morten Lynge Andersen. Han fastslår samtidig, at direktørens farvel ikke har noget at gøre med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet tirsdag – der gemmer sig ingen store overraskelser, siger han til TV2 ØST.

Ifølge bestyrelsesmanden, så har en fusion med andre banker været undersøgt – men bestyrelsen har valgt at arbejde videre med Vordingborg Bank i den nuværende form. Det vil sige med 5 lokale filialer.

Bestyrelsesformand går ind i bankens ledelse

Meddelelsen om direktør-skiftet kom i dag i en kortfattet fondsbørs-meddelelse, hvor uenighed om den fremtidige strategi blev udpeget som årsag til bruddet.

Bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen træder midlertidigt ind i bankens daglige ledelse som en konsekvens af Ole Kühnels farvel.