¨

Direktør troede ikke på Vordingborg Bank

Foto: TV ØST

Direktøren i Vordingborg Bank skiftes ud. Han troede ikke på bankens overlevelse som et selvstændigt pengeinstitut.

- Vordingborg Bank skal være lokalt forankret – og det skal banken nu helhjertet arbejde for.

Sådan siger bestyrelsesformanden i banken, Morten Lynge Andersen, til TV2 ØST.

En konflikt om bankens fremtidige strategi førte i dag til, at direktøren igennem 16 år, Ole Kühnel, fratrådte øjeblikkelig virkning. Fratrædelsen skete efter gensidig overenskomst.

Ingen overraskelser i regnskab

Afskedigelsen skete pludseligt, men har været undervejs i længere tid.

- Det er klart, at det er uenigheder, som ikke opstår fra den ene dag til den anden. Det har været undervejs i en periode, siger Morten Lynge Andersen. Han fastslår samtidig, at direktørens farvel ikke har noget at gøre med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet tirsdag – der gemmer sig ingen store overraskelser, siger han til TV2 ØST.

Ifølge bestyrelsesmanden, så har en fusion med andre banker været undersøgt – men bestyrelsen har valgt at arbejde videre med Vordingborg Bank i den nuværende form. Det vil sige med 5 lokale filialer.

Bestyrelsesformand går ind i bankens ledelse

Meddelelsen om direktør-skiftet kom i dag i en kortfattet fondsbørs-meddelelse, hvor uenighed om den fremtidige strategi blev udpeget som årsag til bruddet.

Bestyrelsesformand Morten Lynge Andersen træder midlertidigt ind i bankens daglige ledelse som en konsekvens af Ole Kühnels farvel.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App