Direktør lånte kørestol til scleroseramt: Jeg kunne se den hjalp ham

Søren Jeppesen fra Mern ved Vordingborg har netop fået medhold fra Ankestyrelsen i, at Vordingborg Kommune bør bevilge ham en ny kørestol. Men han har faktisk siddet i den nye kørestol siden i sommer. Kørestolsfirmaet har nemlig lånt ham den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Firmaet T.A. Service i Tappernøje på Sydsjælland laver hjælpemidler til handicappede – blandt andet til Søren Jeppesen fra Mern.

- Jeg har kendt Søren Jeppesen i 25 år, fortæller direktør Torben Andersen.

Men da scleroseramte Søren Jeppesen var begyndt at få mange siddesår og sågar fået stafylokokkerr, så var der ifølge Torben Andersen ingen tvivl om, at en ny stol ville være bedre til ham.

- Forskellen på den nye og den han havde, er, at den nye har bedre affjedring og kan lænes tilbage, så vægten i stolen og i hans krop fordeler sig anderledes. Jeg tror, det er det, der skal til for at undgå de siddesår, siger Torben Andersen.

Fik nej til kørestol

Søren Jeppesen og hans familie søgte flere gange Vordingborg Kommune om at bevilge den nye kørestol til 135.000 kr. inkl. moms, men fik nej.

Det fik Torben Andersen til at låne Søren Jeppesen den nye stol.

- Jeg kunne ikke få mig selv til at tage den fra ham, for jeg kunne jo se at den hjalp ham, siger T.A. Services direktør.

Nu har Ankestyrelsen så afgjort, at Vordingborg Kommunes afgørelse var forkert.

Læs også: Nu får scleroseramt sin kørestol

Der står i afgørelsen fra Ankestyrelsen, at de finder det kritisabelt, at Vordingborg kommune ikke har taget stilling til lægelige oplysninger fra sygehusvæsenet Region Sjælland.

Sidste sommer blev Søren Jeppesen nemlig indlagt, fordi der gik stafylokokker i siddesåret. Han var indlagt i mere end to måneder.

Glad for afgørelse

- Jeg har stor forståelse for at man i sparetider ikke har mange midler, siger Torben Andersen med henvisning til Vordingborg Kommunes ageren i sagen.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der bevidst har gjort noget for at skade Søren, men jeg er super glad for, at han nu kan få bevilget kørestolen.

Se indslaget fra 19.30-udsendelsen torsdag her:

Regionale nyheder fra TV ØST.