¨

Dinosaurer til Møn

Foto: TV ØST

I dag ankom 15 kasser med dinosaurfossiler til Stege. De skal nu udstilles på Geocenter Møns Klint.

 

Amerikanske forskere fandt dinosaurfossilerne på Grønland for 20-25 år siden. Siden har de ligget i en kælder på Haward-universitetet i USA, men er altså nu fragtet til Møn for at blive udstillet.

 

Det er Geocenter Møns Klint, der har fået fat i de 15 kasser med fossiler. De kom med lastbil her til morgen til stor begejstring for personalet fra Geocentret.

 

- Det er en del af en fortidsverden, der fandtes for 220 millioner år siden, så det er meget specielt, siger Eliza Estrup, Palæontolog og faglig konsulent påGeocenter Møns Klint.

 

Fossilerne fra USA, er dog ikke de eneste, der nu er på Møn. I sommer tog Geocentret selv på ekspedition til det området i Grønland, hvor Harward gjorde deres fund. Her fandt de adskillige flere fossiler og fodspor efter de forhistoriske dyr.

 

- Vi har ikke rigtig noget dinosaurmateriale i Danmark, kun ganske lidt på Bornholm. Så den her dinosaurekspedition som Geocenter Møns Klint stablede på benene, var ret unik for dansk palæontologi.

Fundene fra Grønland og fossilerne fra Haward ligger nu i Stege. De næste måneder bruges på at pakke ud, registrere og samle delene til den store udstilling, der efter planen åbner i juni.

02:18 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App