DF’ere efter Søren Espersens exit: - Vi arbejder hårdt videre

Dansk Folkepartis nedtur bekymrer ikke lokalformand Kim Errebo i Vordingborg. Heller ikke partiets egen stifter, Pia Kjærsgaard, frygter, at partiet smuldrer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Interne uroligheder i Dansk Folkeparti har betydet, at flere folketingsmedlemmer de seneste dage har forladt partiet.

Alene fredag og lørdag har i alt fire politikere meddelt, at de træder ud af partiet. Senest lørdag morgen har Søren Espersen skrevet på sin Twitter-profil, at han melder sig ud af partiet efter 27 års tro tjeneste.

Men i lokalforeningen i Vordingborg bekymrer udviklingen ikke meget.

- Nej, det er vi ikke bekymret for. Vi har stadig vores medlemmer, og så længe de har tillid til os, der sidder ude i lokalforeningen, så arbejder vi videre, siger Kim Errebo til TV2 ØST.

- Selvfølgelig er det da ærgerligt, når gode folk, der har været med i mange år, melder sig ud. Men i vores egen lokalforening har vi haft fremgang, siden Morten Messerschmidt blev valgt som formand, så vi fortsætter bare vores arbejde.

Lokalforening: - Vi fortsætter bare det gode arbejde

Fredag meddelte Peter Skaarup efter 27 års medlemskab, at han melder sig ud af partiet og stiller sig til rådighed som fremtidig folketingskandidat hos Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne. Det samme gør Jens Henrik Thulesen Dahl.

- Selvfølgelig er man da lidt nervøs for det, men så er vi jo stadigvæk andre gode kandidater, der stiller op til næste valg, og så er det bare os, der må arbejde lidt hårdere for at komme ind og få indflydelse, siger Kim Errebo.

quote I vores egen lokalforening har vi haft fremgang, siden Morten Messerschmidt blev valgt som formand

Kim Errebo (DF), lokalformand i Vordingborg

Lørdag, hvor Søren Espersen har meddelt, at han forlader partiet, har også Dennis Flydtkjær fra Herning annonceret, at han har valgt at trække stikket.

- Det er klart, at nu tror jeg snart, vi har set de sidste derinde melde sig ud, og så forventer jeg ro på. Så arbejder vi hårdt videre, siger Kim Errebo.

Så større betydning tillægger lokalforeningen det ikke:

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, når gode folk vælger at forlade partiet. Men vi er i gang med en omstrukturering, og vi har efterspurgt tættere bånd mellem lokalforeningerne og Christiansborg, og det har vi fået med den nye stil, der er lagt for det nye år, hvor Morten Messerschmidt har taget over. Så vi fortsætter bare arbejdet.

VIDEO: Hør Søren Espersen fortælle, hvorfor han vælger at forlade Dansk Folkeparti:

Pia Kjærsgaard: - Jeg tænker mest på vores bagland

Pia Kjærsgaard, der er stifter af partiet og kandidat for Dansk Folkeparti i Næstved-kredsen, er ærgerlig over udviklingen i partiet.

- Det er meget, meget voldsomt, og det er jeg selvfølgelig meget ked af og bekymret over. Men jeg prøver at bevare roen og tager en dyb indånding. Dem, jeg tænker mest på, det er faktisk vores bagland, der har arbejdet virkelig hårdt altid og været ivrige for at gøre det godt for partiet. Så er jeg da meget skuffet over, at MF’erne bare forlader partiet, fordi det godt kan se lidt sort ud i øjeblikket.

- Man er med i medgang og i modgang. Der har været masser af gode år, som mange har nydt godt af og været glade for, men når så det begynder at se sort ud den anden vej, så er det jo bare om at stramme buen og arbejde ekstra hårdt. Her skal man være gode ved hinanden og arbejde sammen, og det synes jeg godt nok er for nemt, at folk går nu. Man må kunne tåle modgang som politikere - man skal ikke bare være med i de gode år.

Læs også
Søren Espersen forlader DF efter lang tids dårlig stemning: - Jeg er trist, men føler en kæmpe frihed
Læs også
Søren Espersen forlader DF efter lang tids dårlig stemning: - Jeg er trist, men føler en kæmpe frihed

Kun seks folketingsmedlemmer tilbage

Ved folketingsvalget i juni 2019 fik Dansk Folkeparti valgt 16 mandater.

Seks af dem valgte tidligere på året at blive løsgængere, fordi de ikke var tilfredse med den nye partiledelse.

Med de fire profiler, der har forladt gruppen de seneste to dage, er der seks tilbage.

quote Jeg har hørt, at folk går, fordi stemningen ikke er så god, men der er man jo selv med til at lave en god stemning

Pia Kjærsgaard (DF), partistifter og kandidat i Næstved-kredsen

Der sidder nu kun seks folketingsmedlemmer tilbage på Christiansborg nu. Frygter du, at hele partiet smuldrer under jer?

- Det kan jeg jo ikke gå og frygte, for så var jeg her jo ikke. Jeg er indstillet på at arbejde – jeg har været på Christiansborg i ganske mange år og set og hørt meget – også i forhold til andre partier, der har haft modgang og er kommet stærkt tilbage igen. Så det er min akt. Jeg er et arbejdsomt menneske, hvis jeg skal rose mig selv lidt, og jeg vil gerne have, at det går godt. Men selvfølgelig er jeg meget ked af det og skuffet over, at folk går, siger Pia Kjærsgaard.

- Jeg har hørt, at folk går, fordi stemningen ikke er så god, men der er man jo selv med til at lave en god stemning. Det har i hvert fald altid været min opskrift.

Giver ikke op

Selvom det måske nok ser sort ud i Dansk Folkeparti, har stifter af partiet og tidligere formand, Pia Kjærsgaard, langt  fra givet op.

- Vi sidder på Christiansborg, vi er de privilegeret. Jeg ved, at der er mange i baglandet, som ser op til os, håber det bedste, og helst skal være stolte af os, men det har godt nok set lidt skidt ud i ganske lang tid. Jeg synes ikke bare, man skal kaste håndklædet i ringen. Nu er der åbenbart et nyt parti, der ser meget spændende ud – og det kan jeg da godt forstå, men her må man være trofast og loyal over for det, man har været med til i så mange år, siger Pia Kjærsgaard.

Frygter du, at de tidligere DF-medlemmer smutter over til Støjbergs nye parti?

- Det er da ikke bare noget, jeg frygter, det er jeg da ret overbevist om, at de gør. Det er der da alle mulige tegn på, at det er den tanke, de har. Det har de haft igennem temmelig lang tid, tror jeg. Det her er ikke noget, der er sket fra den ene dag til den anden. Men nu sker det så lidt drypvis. Det synes jeg også er mærkeligt.

Du tror stadig på DF og at skuden kan vende?

- Ja, ellers var jeg her jo ikke. Jeg er ikke én, der giver op så let.

Også ude i lokalforeningen er formand Kim Errebo fortrøstningsfuld:

- Vi arbejder godt i lokalforeningen. Vi har en stigende medlemsfremgang, og så forventer vi, at der kommer ro på, så vi kan komme til at arbejde med politik frem for at snakke om personer hele tiden. Nu er vi klar til at se fremad.