DF: Efterlyste blottere skal have deres foto på Facebook

Det skal ifølge Danske Folkeparti være lettere at dele overvågningsbilleder af lovovertrædelser. I dag førstebehandler Folketinget partiets lovforslag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal være lettere at dele overvågningsbilleder af lovovertrædelser med hinanden. Det mener Dansk Folkeparti.

Og tirsdag førstebehandler Folketinget netop et lovforslag fra Dansk Folkeparti om, at der skal oprettes en digital platform, som borgerne kan indsende billeder og overvågningsoptagelser til.

- Vi skal presse politiet til at blive langt bedre til at bruge overvågningsbilleder og lægge dem offentligt ud, så moren fra Vordinborg ikke skal gøre det, men kan få politiet til at gøre det, og så efterfølgende dele billedet fra politiets platform, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til P4 Sjælland.

Lovforslaget skal behandles kun få dage efter, at Rikke Louise Andersen fra Nyråd frifundet for at skulle betale en bøde på 5.000 kroner for at have overtrådt persondataloven.

Hun havde delt overvågningsbilleder af en mand, som blottede sig foran Rikke Louise Andersens datter og hendes veninde. 

Politiet er positiv

Det er dog politiet, som i sidste ende skal afgøre, hvorvidt materialet kan deles.

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, fortæller til P4 Sjælland, at han er positiv over for forslaget fra Dansk Folkeparti.

- Det ser meget spiseligt ud. Det handler om samarbejdet mellem borgere og politi, siger Claus Oxfeldt.

Socialdemokraterne ønsker dog ikke at støtte lovforslaget.

- Jeg tror, det er meget farligt, hvis vi har en institution, hvor man offentliggør billeder og kun i særlige tilfælde fjerner dem igen. Fordi man kan jo ikke vide, om det er folk, der uskyldige eller folk, som reelt er sigtet i sagen, udtaler Kaare Dybvad (S), medlem af folketingets retsudvalg, til P4 Sjælland. 

Det er strafbart selv at dele overvågningsbilleder på offentlige medier.

Dansk Folkeparti har tidligere udtalte i forbindelse med sagen fra Nyråd, at det virker dybt uretfærdigt, en mand får en bøde på 2500 kroner for at blotte sig for to små piger, når den forurettedes mor får en bøde på 5000 kroner for at dele et billede af gerningsmanden.