Det ligger fast om Dronningens besøg i Vordingborg

Vordingborg Kommune og Kongehuset skal nu i gang med at planlægge dronningebesøget til august.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Sådan et besøg - det betyder rigtig, rigtig meget.

Sådan siger Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S), efter Kongehuset har meddelt, at Dronning Margrethe besøger kommunen som led i sensommerens togt med Kongeskibet Dannebrog.

- Jeg kendte godt til planerne på forhånd - og det er noget, der gør mig rigtig glad, siger Mikael Smed efter Kongehuset har udsendt en pressemeddelelse  om sommerens program.

Det er ti år siden, at dronningen sidst besøgte Vordingborg som led i sit sommertogt. Dengang besøgte hun blandt andet Danmarks Borgcenter, hvor hun så på de arkæologiske udgravninger, der var i gang på den gamle borgruin i Vordingborg.

Læs også
Dronningen besøger vores landsdel til sommer
Læs også
Dronningen besøger vores landsdel til sommer

Sådan foregår dagen

Programmet for dronningens besøg er endnu ikke fast - men alligevel ligger nogle ting i luften før besøget.

Dronningen ventes at ankomme til kommunen ombord på Kongeskibet Dannebrog i løbet af formiddagen tirsdag den 29. august.

I løbet af formiddagen vil dronningen deltage i besøg eller aktiviteter - og derefter vil der være en frokost. Om eftermiddagen vil der igen være en aktivitet eller et besøg. Om aftenen vil der være en middag på skibet, hvor dronningen er vært.

Læs også
Museum på Stevns trækker overskrifter verden over
Læs også
Museum på Stevns trækker overskrifter verden over

- Det er endnu ikke aftalt, hvor skibet skal anløbe, og hvad hun skal lave når hun er her. og det skal aftales med kongehuset, før det kan meldes ud, siger borgmesteren.

Nylig besked

Han fortæller, at kommunen første gang fik en henvendelse om besøget efter nytår, og at der siden har været afholdt et enkelt møde mellem kongehuset og de kommuner, som dronningen besøger i løbet af sommeren.

Han lægger dog ikke skjul på, at det for ham er et utrolig vigtigt besøg.

Læs også
Regentbesøg i regionen: Dronningen var på ø-hop i Smålandshavet
Læs også
Regentbesøg i regionen: Dronningen var på ø-hop i Smålandshavet

- Det betyder meget, at regenten kommer rundt i Danmark via sommertogtet. Samtidig betyder det meget for Vordingborg. Dels for byen, fordi det er en gammel kongeby - men også fordi vi er en stor kommune med en lang kystlinje og en historie, der meget handler om havet. Det betyder meget for et område som vores, at hun kommer på besøg, siger borgmesteren.

Ukendt ledsagelse

Ved det sidste besøg i 2013 var Dronning Margrethe ledsaget af prinsgemalen Henrik. Det vides dog ikke om hun denne gang også ledsages af for eksempel kronprinsparret.

- Det tror jeg ikke er fastlagt endnu, men det er klart, at jeg håber, at der kommer flere med fra familien, når de besøger os, siger Mikael Smed.

Du kan se en lang reportage fra Dronningens besøg i 2013 i videoen herunder.

Se en reportage fra Dronningens besøg i Vordingborg i sensommeren 2013 i videoen her.