"Det er da kanon for Møn"

Nyheden om Møn og Nyord som Dark Sky Park er nået ud til de fleste. Også til borgerne på Møn, som dog er vant til at kigge op på Mælkevejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er da kanon for Møn. Det kan da kun være positivt.

Sådan lyder det fra Michael Hansen fra Stege om det internationale ceritifikat, som Møn og Nyord har modtaget. De er nu kåret som Dark Sky Park, altså et sted, hvor det er særlig godt at se på stjerner.  

- Det er åbenbart noget unikt, jo, som vil skaffe en masse turister og overnattende gæster og folk til byen. Nu er jeg ikke selv så interesseret i det deroppe, men jeg kan selv se det, når jeg bor her, og der er da flot. Og nu bliver vi jo også nævnt internationelt. Nu kommer udlændinge jo også og kører herned, siger Michael Hansen til TV ØST. 

quote Nu bliver vi jo også nævnt internationelt. Nu kommer udlændinge jo også og kører herned

Michael Hansen fra Stege

Finder ud af, hvor lille man er

Victoria Sørensen fra Stege mener også, at det er god nyhed, at folk lærer at se, hvad der er deroppe på himlen. 

- I stedet for alt det lys. Alle steder, siger hun og tilføjer:

- Somme tider har jeg tænkt - nu er det længe siden jeg har været i København - men jeg tænker, "så sluk dog hver anden lampe. I må da kunne se alligevel".

En anden er Claus Lemb fra Herlev, der til trods for, at han ikke selv bor på Møn eller Nyord, alligevel finder ceritifikaterne som gode nyheder. For han bruger stjernerne til noget lidt andet.  

- Jeg kan godt lide at kigge på stjernhimlen. så finder man ud af, hvor lille man er. Det er sundt for mange mennesker.