Den våde vinter får stykke af Møns Klint til at falde af

Et lille stykke af Møns Klint, også kaldet Dronningestolen, faldt tirsdag i havet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag eftermiddag klokken 16:15 kunne formidlingschef for Geocenter Møns Klint, Helle Juul Hansen, høre endnu et stykke af Klinten skride i havet.

Hun sad med lukkede vinduer og døre på geocenterets kontor, men alligevel kunne hun høre et voldsomt og langtrukkent brag. Det kan sidestilles med et godstog, der kører forbi.

- Selvom det kun er et lille bitte stykke af Klinten der faldt på stranden, så er effekten stor, siger direktør for Geocenter Møns Klint Nils Natorp.

Smuk effekt på vandet

Når et stykke af Klinten ryger i havet, så giver det altid en helt særlig farveeffekt på havet under Dronningestolen. I begyndelsen af januar fortalte vi om et andet skred fra Møns Klint, og dér forklarede Nils Natorp effekten således:

- Det er altid spændende, når der er skred, fordi det giver vandet den her fantasiske hvide farve og skaber nogle andre flotte farver i vandet. Det vil man kunne se de næste par dage, og oppe fra klintekanten giver det en flot udsigt, sagde han.

Grunden til skredet kan formentlig tilskrives den våde vinter. Det er ikke atypisk, at Møns Klint taber nogle mindre stumper i ny og næ - særligt ikke i regnperioder.