Delte billede af blotter: Må vente en uge mere på dom

Rikke Louise Andersen fra Nyråd må vente endnu en uge på svar på, om hun skal betale en bøde for at dele billeder af en mand, der blottede sig for hendes datter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ingen hurtig afklaring på vej i sagen mod Rikke Louise Andersen fra Nyråd ved Vordingborg.

Hun delte et billede af en mand, der blottede sig for hendes datter – og er siden blevet tilkendt en bøde på 5.000 kroner – en bøde, som hun nægter at betale. 

Hun var overvældet over den grundige sagsbehandling mod hende.

- Jeg er dybt forarget over, at anklageren har brugt så meget tid på at sætte sig ind i sagen. Hvis man brugte lige så mange kræfter på at dømme de rigtige forbrydere, så ville vi have et helt andet retssamfund, siger hun. 

Sagen startede i sommeren 2016, hvor en mand viste kønsdelene foran hendes 12-årige datter. Hun delte et billede af manden på de sociale medier – og det var med til at opklare sagen, og finde den mand, der blottede sig. Med til sagen hører, at en anden mand en overgang blev hængt ud med navn som skyldig i forbrydelsen.

- Det er en principsag. Det handler om retfærdighed. Det føler jeg på ingen måde, at der har været i den her sag. Det her er et virkelig godt eksempel, i og med, at de har brugt så megen tid på at få mig dømt, siger hun til TV ØST.

Hun afviser samtidig, at der er tale om en heksejagt.

- Det var det ikke. Men det handlede om at standse en mand, der krænkede børn, siger hun.

Politikere vil se på lov

Hos politikerne på Christiansborg forstår man  ikke, at Rikke Andersen skulle betale dobbelt så meget som blotteren.

- Der skal ses på strafniveauet i denne type sager. Det er da påfaldende, at en kvinde offentliggør et overvågningsbillede og får dobbelt så høj straf som en mand, der egentlig har forårsaget hele sagen og blottet sig for flere børn, siger han, siger Peter Kofod Poulsen (O).

Det er Justitsministeren parat til.

- Det taler næsten for sig selv, for det ser selvfølgelig mærkeligt ud, at den mest alvorlige forbrydelse får den mildeste straf. Det skal vi have kigget nærmere på - ingen tvivl om det, skriver justitsminister Søren Pape Poulsen (C) på Facebook.