Delte billede af blotter: Landsrettens dom trækker ud

Sagen om Rikke Louise Andersen fra Nyråd, der delte et foto af en mand, der blottede sig for hendes datter, bliver først afgjort om en uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag har Østre Landsret i Nykøbing besluttet at udskyde sagen, hvor Rikke Louise Andersen er tiltalt for at have delt et overvågningsfoto af en blotter.

Dommen bliver nu først afgjort mandag den 29. januar. Anklagemyndighed giver ikke nogen nærmere begrundelse for, hvorfor dommen er udskudt.

Den 5. august 2016 delte Rikke Louise Andersen et foto på Facebook af en 20-årige mand, som blottede sig foran Rikke Louise Andersens datter og hendes veninde.

Det har siden kostet Rikke Louise Andersen et par ture ind og ud af retten i Nykøbing Falster og en bøde på 5.000 kroner. I dag var det så tredje gang, Rikke Louise Andersen skulle en tur i retten. Denne gang var retten i Nykøbing Falster skiftet ud med Østre Landsret i Nykøbing, som besluttede, at udskyde sagen i en uge.

Rikke Louise Andersen har fra start nægtet at betale

De to 10-årige piger, som det hele drejer sig om, stod og solgte blommer ved Dagli'Brugsen i Nyråd, da de begge fik øje på manden. Da pigerne skulle til at gå, løftede manden op i sin røde hættetrøje. Han havde et stort hul i sine bukser, så hans kønsdele var blottet.

Rikke Andersen tog sagen i egen hånd og lagde et overvågningsbillede af gerningsmanden på Facebook

- Ham her skal vi have fat i, så del indtil vi finder ham, skrev Rikke Louise Andersen i opslaget, som blev delt over 1000 gange. Gerningsmanden blev fundet og fik ti dagsbøder á 250 kroner for blufærdighedskrænkelse, altså 2.500 kroner i alt. Imens fik Rikke Louise Andersen en bøde på 5.000 kroner for at have brudt persondataloven.

Den har Rikke Louise Andersen fra begyndelsen nægtet at betale, da det for hende er en principiel sag, hvor hun har fået en bøde, der er dobbelt så dyr, som den blotteren har fået.