¨

De første studenter fra ZBC springer ud

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Mandag var en helt særlig dag for ZBC i Vordingborg. For første gang nogensinde fik Vordingborg sine egne tekniske studenter.

Studenterugen er begyndt, og de næste par dage vil det strømme frem med unge studenter. Det var også tilfældet mandag, hvor de første studenter fra ZBC i Vordingborg fik huen på hovedet.

Og netop i år er det noget helt særligt. Det er nemlig første gang, at Vordingborg får sine første studenter fra det tekniske gymnasium. For tre år siden oprettede ZBC den tekniske uddannelse (HTX), og nu er det altså denne årgang, som får huen på hovedet.

En udfordrende start

Starten var dog ikke let for de to klasser, der startede på uddannelsen, erkender rektor Ann Descroix.

- For tre år siden begyndte de på en helt ny uddannelse, delvist i lejede lokaler og uden bøger. Bygningerne med lækre værksteder kom til i løbet af 1.g, men bøgerne har de aldrig fået, for de var nemlig 100 % digitale og brugte iPads i stedet. Nu er de klar til at fortsætte livet i den digitale tidsalder, siger Ann Descroix.

Det var først i løbet af 1.g, at eleverne fra HTX kunne rykke ind i egne lokaler med laboratorium og værksteder. Og ifølge Ann Descoix har studenterne fra det tekniske gymnasium meget at været stolte over.

- For det første er eksamen gået rigtig godt. For det næste havde de modet til at være de første. På ZBC vil vi huske dem altid – for deres gåpåmod, deres friskhed og deres ind i mellem også store tålmodighed, siger Ann Descroix.

De første studenter

To af dem der kunne sætte huen på hovedet først, var Mads Dahlhoff Green (3q) og Amalie Rasmussen Utke (3p).

Mandag morgen kunne de, sammen med de første studenter fra handelsgymnasiet, hejse flaget foran Vordingborg Uddannelsescenter. Både Mads Dalhoff Green og Amalie Rasmussen Utke har været glade for at gå på ZBC og meget tager de med sig, efter de tre år i Vordingborg.

- Oprindeligt valgte jeg htx, fordi jeg godt kunne lide de naturvidenskabelige fag i folkeskolen. Efter mine tre år er jeg stadig glad for de fag. Skoletiden har været god, og jeg har udviklet venskaber, der forhåbentligt varer mange år ud i fremtiden, siger Amalie Rasmussen Utke.

Netop både de sociale og faglige egenskaber, er noget Mads Dalhoff Green lægger vægt på.

- Jeg har fået meget ud af de tre år, jeg har gået her på skolen. Det gælder både på det faglige plan og socialt. Jeg har virkelig fået venner for livet, som jeg vil gøre alt for at fortsat holde kontakten med. De tre år har gjort mig klart til at fortsætte på en videregående uddannelse, siger Mads Dalhoff Green. 

ZBC vil i år holde to dimensionsfester. Lørdag klokken 13 for studenterne på handelsgymnasiet (HHX), efterfulgt af en dimension særligt for de tekniske elever (HTX).

Er du, en ven eller familiemedlem også blevet student? Så send gerne billeder og video til redaktion@tveast.dk eller upload dem på vores facebookside.

[video:videonode:253207]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App