De første studenter springer ud i Vordingborg: - For mig er det en kæmpe lettelse

Glæden i Vordingborg er stor i dag mandag, hvor de første studenter sprang ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu springer de første studenter ud – i hvert fald på Vordingborg Gymnasium.

Her var der mandag stor glæde at spore blandt de unge studenter, efter næsten halvandet år med nedlukninger og restriktioner.

- Jeg er superglad – kæmpehøjt humør. Det er superfedt, så nu skal vi ud at fejre det, siger Valdemar Florman Hansen fra 3.a, der klokken 9.15 afsluttede sin studentereksamen i mundtlig matematik som den første på gymnasiet.

- For mig er det en kæmpe lettelse at kunne se en ende på det hele. For mange har det været superhårdt at være derhjemme så meget, så det er fedt at vi alle sammen kan fejre det nu med hinanden.

Artiklen fortsætter under billedet...

Valdemar Florman Hansen fra 3.a var en af dem, der fik rød hue på mandag.
Valdemar Florman Hansen fra 3.a var en af dem, der fik rød hue på mandag. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

HF-student fik 12 på hele linjen - næsten

Første HF-student blev Nanna Marie Jørgensen fra 2.p, der klokken 9.45 sluttede af med en eksamen i mundtlig dansk.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg kan slet ikke stoppe med at smile – jeg tror, det kommer til at være sådan resten af dagen. Det bliver en rigtig god dag, siger hun til TV2 ØST.

- Det er helt fantastisk, at man har klaret det, når man tænker tilbage på, hvad man har været igennem med al det her virtuel undervisning og med at sidde derhjemme i timevis. Så er det ret vildt, og det føles endnu federe at få hue på.

Nanna Marie Jørgensen fik 12 til alle sine eksaminer på nær én enkelt, hvor hun fik 10.

Artiklen fortsætter under billedet...

Første HF-student Nanna Marie Jørgensen fik 12 til alle sine eksaminer på nær én enkelt.
Første HF-student Nanna Marie Jørgensen fik 12 til alle sine eksaminer på nær én enkelt. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

3.g’ere skal til færre prøver

I løbet af mandag, tirsdag og onsdag bliver i alt 208 studenter fra Vordingborg Gymnasium & HF. 163 bliver almindelige studenter med rød hue og 45 HF-studenter med blå hue.

Torsdag er der studenterkørsel, og fredag den 25. juni afholdes der dimission. På grund af corona bliver den festlige dimission med mange gæster i hallen delt op i fem dele.

Selvom corona stadig spøger i kulissen, har selve skoleåret været hårdt at komme igennem på grund af nedlukning og hjemsendelse. Derfor er HF-student Nanna Marie Jørgensen også glad for, at eleverne ikke skulle op til lige så mange eksaminer som normalt:

- Da vi stod midt i det, var det ikke så slemt. Der tænkte man bare, at det er en ny situation for os alle, og vi må bare prøve at komme så godt igennem det, som vi kan. Men det har været rart, at vi fik noget skåret af eksaminerne, så jeg har kun været oppe til tre eksaminer i den her læseferie og en skriftlig eksamen.

Artiklen fortsætter under billedet...

HF-student Nanna Marie Jørgensen har været oppe til tre eksaminer i denne omgang.
HF-student Nanna Marie Jørgensen har været oppe til tre eksaminer i denne omgang. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Det var et stort flertal af Folketingets partier, der i april, blev enige om, at elever i 3.g skulle op til tre prøver og dermed færre prøver end normalt. Resten af prøvekaraktererne erstattes af årskarakterer, som gives i slutningen af skoleåret.

Rektor: - Det er bare en dejlig dag

Efter at have fået hue på, og efter diverse lykønskninger fra familie og venner, er det en tradition, at de to første studenter sammen med rektor Jakob Stubgaard hejser flaget foran hovedindgangen.

- Det er bare en rigtig dejlig dag. Hvis man ser tilbage på forløbet, så har der for de her elever været to lange perioder, hvor de har skulle sidde derhjemme med virtuel undervisning, så det at vi kan stå her nu og se alle de glade studenter her i baggrunden, det er bare virkelig fantastisk – det har de i den grad fortjent, siger rektor Jakob Stubgaard.

- Det er bare en rigtig dejlig dag, siger Jakob Stubgaard, der er rektor hos Vordingborg Gymnasium & HF.
- Det er bare en rigtig dejlig dag, siger Jakob Stubgaard, der er rektor hos Vordingborg Gymnasium & HF.