De fleste vil nok sige ”giv op” - men det har jeg ikke tænkt mig

Ankesagen mod Rikke Louise Andersen var i dag for landsretten. Hun har det godt med, at dommerne har udbedt betænkningstid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var ellers lagt op til, at Rikke Louise Andersen skulle have haft sin dom i landsretten i dag.

Her kører ankesagen, hvor hun er tiltalt for at have delt et overvågningsfoto af en blotter på Facebook. Byretten idømt hende en bødestraf på 5.000 kroner, som hun nægtede at betale.

Men dommen i Østre Landsret får Rikke Louise Andersen først mandag den 29. januar. 

- Jeg ville selvfølgelig gerne have haft en afslutning, men til gengæld ved jeg også, at der er så meget jura i den her sag, så derfor ville det være mærkeligt, hvis sagen skulle få et udfald i dag. Så dommerne tager en betænkningstid, det har jeg det egentlig ret godt med, siger Rikke Louise Andersen til TV ØST. 

En principiel sag, der skal have opmærksomhed

Den 5. august 2016 delte Rikke Louise Andersen et foto på Facebook af en 20-årige mand, som blottede sig foran Rikke Louise Andersens datter og hendes veninde.

- Ham her skal vi have fat i, så del indtil vi finder ham, skrev Rikke Louise Andersen i opslaget, som blev delt over 1000 gange. 

Gerningsmanden blev fundet og fik ti dagbøder á 250 kroner for blufærdighedskrænkelse, altså 2.500 kroner i alt. Imens fik Rikke Louise Andersen en bøde på 5.000 kroner for at have brudt persondataloven.

- Det vigtigste for mig er, at det her er en sag, som skal have noget medieårvågenhed, fordi det her er så principielt. Hensynet til en forbryder skal ikke overveje hensynet til et offer, som i det her tilfælde er et barn. Mit barn. Og derfor mener jeg, at den her sag har så vigtig en betydning for fremtiden. Hvad er det, vi kan som forældre? Hvordan kan vi i øvrigt beskytte os selv mod forbrydelser? Og derfor mener jeg, at de har principielle sager har stor betydning for fremtiden, siger Rikke Louise Andersen. 

"Giv op"

Det er en sag, der deler vandene blandt befolkningen.

Hvad er din holdning til det?

- Jeg råber højt og jeg kæmper videre. De fleste folk vil jo nok sige: ”Giv op” - men det har jeg ikke tænkt mig at gøre. Det her handler om mit barn og om andre børn. Og det er derfor, jeg fortsætter den her kamp. Det her er børnenes stemme, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med, siger Rikke Louise Andersen.

- Det kan godt være, at der sidder nogle og tænker: ”Hun er bindegal”, det er så deres ret. Det har jeg ikke rigtig nogen holdning til.