¨

Datters ekskæreste smed molotovcocktail ind til familie

Foto: TV ØST

Familie kunne selv tilbageholde 18-årig mand, efter at han havde smidt brændende flaske ind i entré.

Torsdag aften udviklede sig dramatisk for en familie i byen Mern ved Vordingborg. Kort før klokken 23 lød der et brag i entréen, og da familien kom derud, mødte synet af en molotovcocktail dem.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi arbejder på en sag, hvor der er blevet smidt en molotovcocktail ind til en familie. Klokken 22.42 får vi en anmeldelse om, at en ekskæreste til husets datter har smidt en flaske brandbar væske med ild i gennem hoveddøren, siger vagtchef Henrik Karlsen til Ritzau.

- Det er en ung mand på 18 år, der har gjort det. Det lykkedes i hvert fald familien at tilbageholde ham, indtil vi kom frem, siger han.

Kaster brændende flaske ud

Manden, der kommer fra Svendborg, var tidligere kæreste med familiens 16-årige datter.

- Der var fire personer i huset, da de hører larmen og flasken i entréen. De formår at kaste den brændende flaske ud af huset. Molotovcocktailen nåede ikke at sætte ild til noget i huset, siger Henrik Karlsen.

Den formodede gerningsmand vil blive sigtet for paragraffen om kvalificeret brandstiftelse.

Havde hash på sig

Politiet har tidligt natten til fredag endnu ikke afhørt den 18-årige, så motivet til molotovcocktailen er stadig uvist. Han vil formentligt blive fremstillet i grundlovsforhør omkring middagstid fredag.

Ved visitationen af den 18-årige unge mand blev han fundet i besiddelse af 8,8 gram hash, så ud over at blive anholdt og sigtet for brandstiftelse blev han også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 
Hans relation til familiens datter indikerer, at der kunne være tale om ulykkelig kærlighed. Det ønsker politiet dog hverken at be- eller afkræfte, da det er spekulationer.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App