¨

Datatilsynet: Flere sager kan være på vej i sag om blotter-billede

Dagli'Brugsen i Nyråd viste billeder en blotter til Rikke Louise Andersen. Hun delte billedet på nettet, hvor mange delte billedet. Nu risikerer de et retsligt efterspil. Foto: TV ØST

Op mod 1.000 personer kan risikere et efterspil ovenpå sagen om moderen, der delte et billede af en blotter i Nyråd.

De mere end 1.000 personer, der delte et billede af en blotter i Nyråd på Facebook, risikerer at have brudt loven, og der kan komme et retsligt efterspil. Det skriver DR Nyheder.

Sagen startede, da Rikke Louise Andersen fra Nyråd delte et overvågningsbillede af en mand, der havde blottet sig overfor hendes datter. Billedet blev delt mere end 1.000 gange, og blandt andet blev en forkert person hængt ud som personen på billedet.

Men selvom Rikke Louise Andersen går fri i sagen efter en procedurefejl og et længere retsopgør, så betyder det ikke, at de mere end tusind delinger er lovlige, siger Datatilsynet til nyhedsmediet. De sammenligner sagen med den såkaldte Umbrellasag, hvor flere end 1.000 personer er tiltalt for at dele en krænkende video.

Datatilsynet oplyser, at det handler om rækkevidden af opslagene, når det afgøres, om sagen skal retsforfølges yderligere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App