Dårligt nyt til tyvene

Fra i dag er det blevet sværere at være indbrudstyv. En ny type nabohjælp gør det lettere for beboerne at holde øje med villavejens huse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et villakvarter i Vordingborg står beboerne sammen i kampen om indbrudstyvene. De har nemlig meldt sig til Nabohjælp, der er en ordning, som hjælper beboerne til at holde øje med hinandens huse.

- Vi var bange for vores ting, og vi ville gerne være i fred. Og så var der en nabo, der fandt ud af, at der var noget, der hed nabohjælp, siger Lars Jakobsen, der bor på Lokesvej i Vordingborg.

Nabohjælp er et gratis tilbud fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden. Ordningen gør, at beboerne kan kommunikere med hinanden på en hjemmeside og på en app til mobilen. Og så kan de dele deres kalender med hinanden, så naboerne ved, hvornår de skal holde øje med huset.

I vores region har der i de første tre kvartaler af 2012 været 3209 indbrud i private ejendomme. I følge Det Kriminalpræventive Råd kunne en fjerdedel af alle indbrud undgås, hvis beboerne havde Nabohjælp. Så hos politiet er de glade for den nye ordning.

- Vi tror på, at det er et rigtig godt koncept, og at det kan være med til at forebygge indbrud, så vi på lang sigt kan se færre indbrud, siger Kaj Vorbeck, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På Lokesvej i Vordingborg tror Lars Jakobsen, at ordningen virker.

- Vi har ikke, i de to år vi har været med i ordningen, haft nogen problemer med indbrud. Omkringliggende veje har haft indbrud, men jeg tror, at vores skilte fortæller lidt om, at her holder vi øje, siger Lars Jakobsen.

 

Du kan læse mere om Nabohjælp og se, hvordan du tilmelder dig her