¨

Dårligt mobilsignal får alvorlige konsekvenser

Sommerhusejere i Næs-Skaverup er plaget af dårligt mobilsignal, og i tirsdags fik det fatale konsekvenser. En kvinde måtte forgæves ringe 112 ved sommerhuset her, da hendes mand faldt om med hjertestop.

En kvindelig sommerhusejer måtte forgæves ringe efter hjælp, da hendes mand faldt om med hjertestop, fordi mobilsignalet var for dårligt på grunden.

I sommerhusområdet i Næs-Skaverup er de plaget af dårlig mobildækning. Det fik fatale konsekvenser for en kvinde i tirsdags. Hun havde problemer med at ringe efter hjælp, da hendes 63-årige mand faldt om med hjertestop.  

Det begyndte tirsdag ved middagstid, da fandt kvinden sin 63-årige mand liggende bevidstløs i haven. 

Hun forsøgte at give ham hjertemassage. Samtidig måtte hun forgæves ringe 112,  fordi der var dårligt signal.
Til sidst forlod hun sin mand for at gå et sted hen, hvor hun kunne fange et bedre signal med mobilen.  

Ambulancefolkene kom hurtigt til stedet, hvor de forsøgte at få liv i manden. Det lykkedes desværre ikke.

Ens værste mareridt

Historien har gjort stort indtryk på Rasmus Knoth, som også bor i området. Han er selv plaget af den dårlige mobildækning. 

- At man skal vælge i mellem at give hjertemassage for at prøve på at redde et liv eller at skulle prøve på at ringe 112, er jo ens værste mareridt, så jeg blev dybt rørt af situationen. Jeg synes, det er meget sørgerligt, siger Rasmus Knoth.

Rasmus Knoth lider selv af et ustabilt hjerte, hvilket gør, at han meget gerne vil have en ny mast til området. 

Arbejdet på mast i flere år

Der har været tale om at opstille en ekstra mobilmast i området, hvilket nogle af naboerne har kæmpet for i 10 år. Det var planen, at en 36 meter høj mast skulle stå på Næsbyvej. 

Men som vi fortalte tilbage i januar i år har flere naboer været utilfredse med placeringen.  

Det er TDC, som fra i morgen hedder Yousee, der skal opstille masten og er ansvarlige for, at der er mobildækning i hele landet. Men TDC har ikke opsat masten endnu, fordi de mangler at få en byggetilladelse og lejeaftale på plads.

Naboer har indsendt en klage

Vordingborg Kommune har dog givet en landzonetilladelse tilbage i januar, så den kan opstilles nu. 

Men ifølge formanden for grundejerforeningen, Kim Sperling, har nogle naboer indsendt en klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

Den skal behandles færdigt, inden Vordingborg Kommune kan give en byggetilladelse, forklarer Thomas Christfort (C), som er formand for Teknik- og Miljøudvalget.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App