Danmarks største børnefestival er klar til 12.000 gæster

Vilde Vulkaner er optimistiske overfor en sommer med festival og musik. Nu afslører de kunstnerne, der skal spille på Danmarks største børnefestival.

Lige nu er der solgt mere end 11.000 billetter til børnefestivalen Vilde Vulkaner, og planlægningen af programmet er i fuld gang. 

Festivalen, der foregår i Vordingborg, har været aflyst de sidste to somre, men festivalarrangøreren satser på, at 2022 bliver sommeren, hvor Danmarks største børnefestival igen slår dørene op. 

- Vi afventer jo situationen ligesom alle andre, men i øjeblikket er vi optimistiske, og vi regner med, at vi snart kommer til at leve et normalt liv igen. Vi tror bestemt på, at vi skal afholde Vilde Vulkaner, siger festivalleder Frank Villumsen. 

Festivallederen tror så meget på en sommer uden coronarestriktioner, at programmet for festivalen nu er blevet offentliggjort, og programmet afslører både gengangere og helt nye navne. 

- Vi har lavet helt nye kontrakter, men vi har selvfølgelig set på, hvem der tidligere har leveret vareren og spillet Vilde Vulkaner op, og derfor kommer Carpark North og Christopher for eksempel også igen, siger Frank Villumsen. 

Udover de to gengangere skal også Lord Siva, rapperen ICEKIID, bandet L.I.G.A og Specktors spille på festivalen som strækker sig fra den 28. juni til den 1. juli 2022.

Blandt musikerne er Christopher, der også tidligere har spillet på Vilde Vulkaner.
Blandt musikerne er Christopher, der også tidligere har spillet på Vilde Vulkaner.

Større end nogensinde

Smittetallene buldrer lige nu derudaf. Alligevel er Frank Villumsen optimistisk for sommeren. Så optimistisk, at Danmarks største børnefestival nu bliver endnu større.

- Omkring 10.000 af billetterne er flyttet fra den aflyste festival i 2021 til nu. Derudover er der solgt cirka 1000 billetter udover, og vi har mulighed for at udvide, så der er plads til 12.000 gæster. Det vil være det højeste antal gæster nogensinde, siger Frank Villumsen. 

quote Det er dejligt at bo i et samfund, der holder hånden under en

Frank Villumsen, festivalleder, Vilde Vulkaner

Festivalen, der bliver den 25. udgave af sin slags, henvender sig til de 7-14 årige på for eksempel SFO'er, fritidshjem og fritidsklubber. Derfor kan man ikke som privatperson købe billet til festivalen. 

Rapperen ICEKIID er et af festivalens nye navne.
Rapperen ICEKIID er et af festivalens nye navne.

Hjælpepakker holdt hånden under festival

Vilde Vulkaner er en selvstændig ejet forening, og derfor har regeringens hjælpepakker været afgørende for festivalens fortsatte eksistens.

- I 2020 og 2021 har vi fået dækket de faste udgifter igennem hjælpepakkerne, så der er vi gået i nul. Det har været afgørende for, at vi stadig er her. Det er dejligt at bo i et samfund, der holder hånden under en, siger Frank Villumsen. 

Festivalarrangøren fortæller, at der endnu ikke er taget stilling til, hvordan eller om festivalen afholdes i tilfælde af, at der stadig er restriktioner på store begivenheder til sommer. 

Video: Vilde Vulkaner blev afholdt sidste gang i 2019. Se video fra festivalen her: