Danmarks skønneste sommerhus

I Roneklint ved Præstø Fjord ligger Danmarks skønneste sommerhus. Mandag fik det nemlig titlen i DRs program: Danmarks Skønneste Sommerhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danskerne har stemt. I Roneklint ligger Danmarks skønneste sommerhus. Sommerhuset, der ligger et stenkast fra Præstø Fjord, vandt mandag titlen ved DRs program: Danmarks Skønneste Sommerhus.

- Det er man jo fantastisk rørt over. Jeg rødmer jo næsten til hårrødderne, selvom der ikke er mange tilbage, siger ejer Anders Heding.

Og han er da heller ikke i tvivl om, at deres sommerhus var den rigtige vinder.

- Selvfølgelig er det Danmarks skønneste sommerhus, vi ligger jo vidunderligt her, fortsætter han.

Alle rum er udnyttet

Sommerhuset er kun 50 kvadratmeter og hver er krog er udnyttet. Anders Heding er gammel bådbygger, og det har han taget med sig, da han skulle tegne og bygge sommerhuset. Når man bygger en båd, er der nemlig ikke meget plads at spilde, fortæller Anders Heding.

- I husets køjerum har jeg forsøgt på meget lille plads at få plads til 3 køjer og et skab, fortæller han.

Og selvom pladsen er træng er der blevet plads til en hyggekrog, arbejdsplads til hans kone, Vibe Krogager, og ham selv, køkkenalrum og soveværelse.

100.000 kroner i præmie

Sammen med husets titel følger der også en pengepræmie med på 100.000 kroner. De skal nu bruges på en ny helårsbolig, som de snart skal i gang med at bygge længere nede ad vejen. Parret er nemlig blevet så glade for området ved Præstø, at de nu vælger at sælge deres lejlighed på Studiestrædet i København og flytte til Roneklint.

Men selvom de skal bo få meter fra deres sommerhus, vil de alligevel ikke sælge det. Hust skal bruges til familie og venner.