¨

Danmarks Borgcenter mister besøgende

I Danmarks Borgcenter er der middelalderudstilling for tredje år i træk, men besøgstallet er faldende. Foto: TV ØST

Færre har været forbi Danmarks Borgcenter i Vordingborg i år end sidste år, og det ærgrer direktøren - men han har en plan.

I år har besøgstallet på Danmarks Borgcenter ikke været ligeså godt som de sidste par år.

I 2015 havde borgcenteret i alt 105.000 besøgende. På nuværende tidspunkt har de haft omkring 80.000 besøgende i 2016. Ud af de besøgende var der i 2015 25.000 betalende gæster - mens dette tal kun er på 20.000 i år.

- Nu er vi i gang med år tre, og nu kan vi mærke, at besøgstallet falder med fem-ti  procent, siger Keld Møller Hansen, som er direktør på Danmarks Borgcenter og fortsætter:

- Det ærger jo enhver museumsdirektør. Vi vil jo gerne have, at der kommer så mange som muligt ind og oplever historien, siger han.

Ny vikinge-udstilling

Men direktøren har en plan for museet. Danmarks Borgcenter får nemlig lov at låne en helt unik vikinge-udstilling fra Hedeby i Tyskland, og direktøren håber på, at det vil trække mange besøgende til.

- Vi ved, at I København ville den kunne tiltrække hundrede tusinder af besøgende, og nu vil vi se, om det også kan ske i Vordingborg, siger Keld Møller Hansen.

Den nuværende middelalderudstilling på borgcenteret vil være åben for besøgende indtil slutningen af oktober måned.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App