Danmarks Borgcenter mister besøgende

Færre har været forbi Danmarks Borgcenter i Vordingborg i år end sidste år, og det ærgrer direktøren - men han har en plan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I år har besøgstallet på Danmarks Borgcenter ikke været ligeså godt som de sidste par år.

I 2015 havde borgcenteret i alt 105.000 besøgende. På nuværende tidspunkt har de haft omkring 80.000 besøgende i 2016. Ud af de besøgende var der i 2015 25.000 betalende gæster - mens dette tal kun er på 20.000 i år.

- Nu er vi i gang med år tre, og nu kan vi mærke, at besøgstallet falder med fem-ti  procent, siger Keld Møller Hansen, som er direktør på Danmarks Borgcenter og fortsætter:

- Det ærger jo enhver museumsdirektør. Vi vil jo gerne have, at der kommer så mange som muligt ind og oplever historien, siger han.

Ny vikinge-udstilling

Men direktøren har en plan for museet. Danmarks Borgcenter får nemlig lov at låne en helt unik vikinge-udstilling fra Hedeby i Tyskland, og direktøren håber på, at det vil trække mange besøgende til.

- Vi ved, at I København ville den kunne tiltrække hundrede tusinder af besøgende, og nu vil vi se, om det også kan ske i Vordingborg, siger Keld Møller Hansen.

Den nuværende middelalderudstilling på borgcenteret vil være åben for besøgende indtil slutningen af oktober måned.