Danmarks Borgcenter er nu officielt åbent

I dag fredag åbnede Danmarks Borgcenter i Vordingborg, så gæster nu kan komme på tur gennem middelalderen med en iPad som guide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Spøgelsesspil, historiefortælling og rundtur med iPad. Det er nogle af de ting, Danmarks nye borgcenter i Vordingborg byder på. I dag fredag blev det åbnet officielt.

- Vi har haft 400 gæster, og det er gået rigtigt godt. Folk har virket glade og interesserede, og vejret slog pludselig over og blev godt, siger Christian Irgens, der er kommunikationsansvarlig i borgcenteret, som blandt andet havde prominent besøg af Vordingborgs borgmester, Kulturstyrelsens direktør og Det Kongelige Biblioteks direktør.

God snigpremiere

Selv om dørene først blev åbnet officielt i dag, fik drengene Jeppe Kryger og Halfdan Paludan en snigpremiere på, hvad borgcenteret kan, og anbefalingerne var gode.

- Det er sjovt at se, hvordan det var i gamle dage, lød det fra Jeppe Kryger.

- De fleste blev skudt ned med armbrøst og nogle blev hugget ned med sværd, fortsatte hans ven Halfdan Paludan efter rundturen tirsdag.

Sjovt og spændende

De 2 blev guidet af iPads, der tog drengene med på en fortælling om middeladleren på moderne manér, og udenfor ved den nyopgravede og flere hundrede år gamle voldgrav gik de på opdagelse og spillede spøgelsesspil mellem ruinerne.

- Det udenfor er nok det sjoveste, men det indenfor er nok det mest spændende, lød dommen efterfølgende fra Jeppe Kryger.

Fra nu af er det så alle, der har mulighed for et kig ind i det 130 millioner kroner dyre borgcenter, der ligger ved Vordingborgs gåsetårn.

Lørdag er centeret åbent fra klokken 10-17.

Du kan læse mere om centeret her, og her kan du se, hvad vi har lavet af indslag om stedet: