Danmarks Borgcenter er åbent for besøgende: - Vi har bare glædet os så meget

Borgcenteret i Vordingborg er igen åbent for besøgende, men Gåsetårnet er lukket noget tid endnu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Danmarks Borgcenter i Vordingborg var de helt klar til at åbne for gæster den 4. april.

Der var blevet indrettet en ny museumsbutik, og der skulle have været afholdt et maratonløb på åbningsdagen.

Men sådan blev det ikke.

quote Jeg glæder mig så meget til at kunne lukke de mennesker ind, der bruger vores borgterræn hver eneste dag

Sabina Trabjerg, teamkoordinator, Vordingborg Borgcenter.

Denne lørdag kunne museet så endelig slå dørene op for de første gæster.

- Det er jo perfekt, vi har bare glædet os så meget, vi har jo været hjemsendt med lønkompensation, og nu har vi endelig fået lov til at åbne igen, så nu er der bare fuld tryk på, sagde teamkoordinator Sabina Trabjerg lige inden åbningen.

- Jeg glæder mig så meget til at kunne lukke de mennesker ind, der bruger vores borgterræn hver eneste dag, sagde hun.

Selvom man nu kan besøge borgcentret, så er det ikke alt, som er som det plejer. Man skal bestille tid inden ankomst og der vil også være sikkerhedsforanstaltninger for at undgå smittespredning mellem de besøgende. Og så er en af attraktionerne endnu ikke åbent for gæster.

- Vi kan desværre ikke åbne Gåsetårnet endnu, fortalte Sabina Trabjerg.

- Det er et gammelt, gammelt tårn, og vi har meget svært ved at spritte gelændere af og sådan noget, så det holder vi lige lukket lidt endnu, men jeg håber virkelig, at vi kan åbne det snart, sagde hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gåsetårnet er endnu ikke åbent for gæster, men måske kan besøgende igen komme op i tårnet fra den 8. juni.
Gåsetårnet er endnu ikke åbent for gæster, men måske kan besøgende igen komme op i tårnet fra den 8. juni. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Anni Rasmussen fra Sandby og hendes mand var de første gæster i Restaurant Atterdag på Danmarks Borgcenter efter åbningen. 

- Vi trængte faktisk til at komme lidt hjemmefra. Vi har haft gang i mange projekter derhjemme, og nu skulle vi ud og slappe lidt af, fortalte Anni Rasmussen, der har camperet ved Vordingborg i Kristi himmelfartsferien.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anni Rasmussen, Sandby.
Anni Rasmussen, Sandby. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Jeg har ikke været oppe i det Gåsetårn, siden jeg var 12 år, så jeg sagde, nu skal vi altså en tur op til Gåsetårnet og gå en tur heroppe ved borgruinerne, fortalte Anni Rasmussen.

- Jeg synes, det er skønt, at vi nu kan gå lidt frit omkring, og de kan begynde at åbne lidt op, og vi kan sidde her og få en øl i det gode vejr, sagde Anni Rasmussen.

Gæster, der besøger Danmarks Borgcenter, inden Gåsetårnet åbner igen, bliver ikke snydt for at komme op i tårnet. De får et stempel på deres billet, som giver dem gratis adgang til Gåsetårnet ved et senere besøg.