Danilog splittes i tre

Beslutningen om at logistikcentret Danilog fra Vordingborg Kaserne skal flytte er truffet. Men datoen for hvornår er stadig ikke fastsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danilog bliver delt i tre og flyttes til Aalborg, Karup og Skrydstrup.
Opdelingen frustrerer medarbejderne. Det er nemlig ikke alle, der har mulighed for at flytte med, fortæller presseofficer Niels Brandt

- Vi er bekymrede for det tab af kompetencer, som vi står overfor. Omkring halvdelen af de ansatte der arbejder på Vordingborg Kaserne, bor her på Sydsjælland, Lolland og Falster. De er rodfæstede i den sydsjællandske muld, og med de huspriser vi har i dag, så er det ikke en selvfølge, at de flytter med til Jylland, siger Kaptajn Niels Brandt.

Ifølge presseofficeren handler det om at man giver køb på kvalificerede medarbejdere. Det kan især blive et problem når de danske tropper forlader Afghanistan.

- Når vi skal hjemtage materiel fra ISAF-styrkerne, skal vi være sikre på, at vi har et meget højt niveau af rengøring og sikkerhedstjek. Der kan nemlig opstå problemer, hvis støv og virusser fra Afghanistan møder den danske fauna. Og nu har vi brugt 12 år på at specialiserer vores medarbejdere, som så ikke flytter med til Jylland, siger Kaptajn Niels Brandt.

Historien i historien
Lige nu kæmper medarbejdere og borgere i Vordingborg og omegn for at bevare kasernen. Dagsordenen er at få Livgarden til Vordingborg, så man ikke lukker kasernen helt ned.

Men den anden del af historien er diskussionen om Danilog. Det er længe siden at man besluttede at flytte logistikcentret Danilog. Men medarbejderne har hele tiden håbet på at organisationen kunne forblive samlet. Det er ikke som sådan flytningen de frygter.

- En ting ville være at skulle flytte samlet. Men noget andet er at skulle flytte til tre forskellige steder. Der er en hul stemning blandt medarbejderne på Vordingborg Kaserne, fordi man ikke helt forstår, hvad det er man bidrager med længere. Og det bliver en udfordring at få lært nye folk op, inden vi skal hente materiel hjem fra Afghanistan, siger Niels Brandt.