¨

Dagli'brugs dyrker selv grøntsager: Nu hitter høsten på hylderne

02:21

Sidste år købte brugsuddeleren i Dagli'brugsen i Borre på Møn et stykke jord, hvor han ville dyrke sine egne råvarer. Nu høster han grøntsagerne.

I den lokale Dagli’brugs i landsbyen Borre på det østlige Møn har man taget konceptet med lokale råvarer til helt nye højder.

I december gik butikken nemlig selv i gang med at dyrke grøntsager til forbrugerne - og nu hitter den nyopgravede høst på hylderne hos kunderne.

Det er en dejlig følelse, og folk snakker meget om det og går rigtig meget op i det

Niels Olsen, brugsuddeler

- Ideen er, at vi skal være lidt anderledes end de andre – og det er sådan set det, det handler om, siger brugsuddeler, Niels Olsen.

Friske råvarer

Sidst vi mødte Niels Olsen var tilbage i december sidste år, hvor han netop havde købt det stykke jord, hvor han – som den første brugsuddeler i landet – ville gå i gang med at dyrke sine egne råvarer.

Læs også Lokal Dagli'Brugs vil dyrke eget frugt og grønt

Nu er det så tid til at høste noget af det. Og det går godt med de hjemmedyrkede grøntsager.

- Det er i hvert fald et tegn på, at man har friske varer i sin butik. Det er en dejlig følelse, og folk snakker meget om det og går rigtig meget op i det, siger Niels Olsen. 

Solgt egne kartofler siden maj

Efter opgravning bliver råvarerne ordnet i baglokalet, inden de lander på hylderne i grøntafdelingen. Siden maj er der blevet solgt egne kartofler i butikken.

Læs også Kunder glæder sig over lokale grøntsager dyrket af brugsen selv

Det er primært hjemmedyrkede kartofler, rabarber og hvidløg, der bliver solgt i butikken lige nu. Men på sigt skal sortimentet udvides.

- Det er meningen, vi skal dyrke noget mere, siger Niels Olsen.

"Vi kan tænke anderledes"

Det er meningen, vi skal dyrke noget mere

Niels Olsen, brugsuddeler

Indtil nu har Niels Olsen og hans kæreste selv passet jorden. Men de hjemmedyrkede grøntsager er et projekt, som med tiden gerne skulle involvere hele byen. Allerede nu har flere frivillige da også meldt sig til at passe og pleje de hjemmedyrkede råvarer, så Niels Olsen kan koncentrere sig om sin butik

- I den konkurrence vi er i med alle de discountbutikker, der kan vi ikke kæmpe om prisen i hvert fald. Men vi kan tænke anderledes, lyder det fra Niels Olsen.

COOP selv har også været forbi lokalbrugsen i Borre. Og detailhandel-virksomheden håber, at andre vil følge det gode eksempel. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App